België stijgt op wereldwijde startup-ranking

Dit artikel delen:

België staat wereldwijd op de 24ste plek voor startups. Daarmee stijgt ons land drie plekken ten opzichte van dezelfde ranking in 2017. Ondanks deze groei, zijn de startup-activiteiten relatief laag in verhouding tot het economische succes.

Dat blijkt uit het Ecosystem Rankings Report of 2019 van StartupBlink.

België weet net de wereldwijde top 25 binnen te dringen Deze relatief lage positie schrijft het onderzoeksrapport toe aan het gebrek aan unicorns (bedrijfswaarde van minimaal één miljard euro) en omdat géén Belgische stad in de steden top 50 eindigt.

Gekeken naar die steden, laten Brussel en Gent een groei zien. Zo stijgt onze hoofdstad met 21 plaatsen naar de 62ste plek en schuift Gent 34 plaatsen op naar de 131ste positie. Antwerpen daalt 118 plaatsen en eindigt op de 376ste plek.

StartupBlink zegt dat België als startup-land wel groeipotentie heeft. Zeker als Brussel naar de top50 doorgroeit en de andere steden minimaal de top 150 betreden.

Nederland

Nederland groeit dit jaar met negen plaatsen in de wereldwijde ranglijst. Hiermee betreedt het dit jaar de top 10, waar het eindigt op de zesde plek. Amsterdam eindigt in de steden-ranking op de zestiende plaats, en ook de twee andere grote steden bemachtigen een plekje in de top 150: Rotterdam (120) en Utrecht (148).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-11T08:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.