Chatlayer wint Comet Competion Ingram Micro

Ook QS Solutions, Spencer en Bizcuit vallen in de prijzen

Dit artikel delen:

Chatlayer CCO Rick van Esch (rechts) neemt de prijs in ontvangst

Het Belgische Chatlayer is de winnaar van de Comet Competition en gaat er met de cheque van honderdduizend dollar vandoor. QS Solutions uit Amersfoort, Spencer uit Antwerpen en Bizcuit uit Veenendaal vallen als runner-ups in de prijzen en ontvangen ieder vijftigduizend dollar.

De Comet Competition, die in de Benelux zijn eerste editie beleefde, is een initiatief van distributeur Ingram Micro, bedoeld om veelbelovende tech-startups in het portfolio van de distributeur te kunnen opnemen en tegelijkertijd te helpen groeien. Het prijzenpakket is daarom in de vorm van go-to-market-financiering die is te besteden aan activiteiten om commerciële groei te realiseren. Deelnemende bedrijven moeten zich met hun zelfontwikkelde oplossing richten op de zakelijke markt.

Met een platform voor conversatiebots die 74 talen ondersteunen in tekst en spraak heeft het Belgische Chatlayer zich tot winnaar van de Comet Competition mogen laten kronen. De combinatie van zelfontwikkelde kunstmatige intelligentie, een platform dat bruikbaar is op alle grote communicatieplatformen, koppelingen heeft met een breed scala aan interne systemen en waarmee niet-technische gebruikers chatbots kunnen opzetten, wist het bedrijf zich van concurrenten te onderscheiden. De op één na jongste finalist liet hiermee de liefst 127 andere deelnemers aan de Comet Competition achter zich.

Commercieel eindverantwoordelijke Rick Van Esch laat weten vereerd te zijn met de overwinning. 'We hebben dit jaar met het hele team enorm hard gewerkt aan de Go-to-Market van Chatlayer.ai en zien dit als een bevestiging dat we op het juiste spoor zitten.' Dat de overwinning internationaal deuren opent en de groei in een verdere stroomversnelling brengt, ziet de trotse oprichter als de grootste winst. 'We kijken er dan ook naar uit om door Ingram Micro verder gecoacht te worden om dit mogelijk te maken. Dat is voor ons wellicht nog het meeste waard.'

Internationaal

Chatlayer is in 2018 ontstaan uit Faktion waarvan het inmiddels onafhankelijk is. Sindsdien wordt het bedrijf geleid door Pieter Buteneers (cto) en Rick Van Esch (cco). In de korte tijd dat het bedrijf bestaat heeft het al enkele grote klanten aan zich mogen verbinden en is het nationaal en internationaal flink bezig op te schalen. Het bedrijf heeft twintig werknemers en ontplooit activiteiten in zes landen. Op 1 december opent het eerste kantoor buiten de eigen landsgrenzen, vanaf dan heeft de onderneming ook een kantoor in Nederland.

Door het winnen van de competitie wordt het platform van Chatlayer opgenomen in de Cloud Market Place van Ingram Micro en houdt het bedrijf hoop op het winnen van de mondiale Comet Competition waarmee het nog eens één miljoen dollar in cash kan bijschrijven. Of ook dat realiteit wordt voor de Vlaamse onderneming is nog even afwachten. De uitslag wordt in mei 2020 tijdens de Cloud Summit in Miami Beach, Florida bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-21T10:31:00.000Z Justus Hemelaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.