Volta Ventures steekt 35 miljoen in software-fonds

Dit artikel delen:
fintech

Het Amsterdamse investeringsfonds Volta Ventures start een tweede fonds. Dat begint met 35 miljoen aan kapitaal voor internet- en softwarebedrijven in de Benelux. Ook meldt de durfkapitalist dat het managementteam is uitgebreid met David Mozes. Hij werkte eerder bij investeringsfonds Seedrs als verantwoordelijke voor de activiteiten in de Benelux.

De investeerder meldt in een persbericht dat Volta Ventures II de activiteiten van Volta Ventures I (55 miljoen euro) voortzet. Het gaat om investeringen in jonge, 'veelbelovende' internet- en softwarebedrijven in de Benelux.

Het fonds wordt geleid door de huidige managing partners Sander Vonk en Frank Maene, samen zijn zij volgens het bedrijf goed voor meer dan dertig jaar aan ervaring in de wereld van risicokapitaal.

Michel Akkermans, die recent genomineerd is als meest actieve business angel in België, blijft voorzitter van de aandeelhoudersadviesraad (shareholder advisory board) en wordt partner van het investeringsbedrijf. David Mozes, voormalig regio manager Benelux bij Seedrs en founder van Ledlease, treedt ook toe tot het team dat uit zeven man bestaat.

Volta Ventures helpt startups door hun bedrijf te voorzien van kapitaal en hen te begeleiden. Het fonds stapt in een zeer vroege fase in een startup - de bedrijven hebben niet altijd omzet nodig om in aanmerking te komen voor financiering - en beoogt daarmee de 'financieringskloof' te dichten tussen angels met enkele tonnen euro startkapitaal en de venture capital fondsen die onmiddellijk meerdere miljoenen op tafel leggen. 

Het fonds meldt dat het opvallend veel interessante investeringsopportuniteiten ziet en verwacht op korte termijn de eerste investeringen aan te kondigen. Het fonds zal mogelijk binnen het halfjaar een tweede closing organiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-30T10:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.