AutoBinck stapt in SafeDrivePod

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

AutoBinck (auto-import, dealers, lease, financiering en fleet management) stapt financieel in bij SafeDrivePod. Het mobiliteitsbedrijf heeft een flink minderheidsbelang genomen in deze Nederlandse scale-up die het gebruik van smartphones door automobilisten wil tegengaan.

De SafeDrivePod is een klein apparaat dat het scherm van je telefoon of tablet volledig blokkeert tijdens het rijden. Zo wordt voorkomen dat je achter het stuur afgeleid raakt. Ruim een kwart van de verkeersongelukken is te wijten aan smartphonegebruik. Het gelijknamige bedrijf uit Oosterbeek werkt samen met verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners die willen investeren in veiligheid. Inmiddels zijn er meer dan honderdduizend pods verkocht. 

Met steun van de kapitaalkrachtige AutoBinck-groep kan SafeDrivePod versneld groeien. Het bedrijf heeft de ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto. SafeDrivePod sluit goed aan bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck biedt. 

De Gelderse scale-up gaat deel uitmaken van Mobinck, het nieuwe mobilititeitsbedrijf van AutoBinck. Na het uitbreken van Covid-19 is ook een coronatracer gelanceerd. Dit meetinstrument herleidt alle contacten van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. Hierbij is geen gps of smartphone nodig.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-25T15:44:00.000Z Alfred Monterie