AutoBinck stapt in SafeDrivePod

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

AutoBinck (auto-import, dealers, lease, financiering en fleet management) stapt financieel in bij SafeDrivePod. Het mobiliteitsbedrijf heeft een flink minderheidsbelang genomen in deze Nederlandse scale-up die het gebruik van smartphones door automobilisten wil tegengaan.

De SafeDrivePod is een klein apparaat dat het scherm van je telefoon of tablet volledig blokkeert tijdens het rijden. Zo wordt voorkomen dat je achter het stuur afgeleid raakt. Ruim een kwart van de verkeersongelukken is te wijten aan smartphonegebruik. Het gelijknamige bedrijf uit Oosterbeek werkt samen met verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners die willen investeren in veiligheid. Inmiddels zijn er meer dan honderdduizend pods verkocht. 

Met steun van de kapitaalkrachtige AutoBinck-groep kan SafeDrivePod versneld groeien. Het bedrijf heeft de ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto. SafeDrivePod sluit goed aan bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck biedt. 

De Gelderse scale-up gaat deel uitmaken van Mobinck, het nieuwe mobilititeitsbedrijf van AutoBinck. Na het uitbreken van Covid-19 is ook een coronatracer gelanceerd. Dit meetinstrument herleidt alle contacten van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. Hierbij is geen gps of smartphone nodig.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-25T15:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.