275 miljoen Belgisch zaaigeld voor agrotech-startups

Dit artikel delen:

Het Brusselse investeringsfonds Astanor heeft liefst 275 miljoen euro zaaigeld opgehaald voor Europese en Noord-Afrikaanse startups die zich toeleggen op de agro-, voedings- en oceaantechnologie.

Volgens de website tech.eu is het fonds ontstaan uit cross-sector expertise, aandacht voor de voedselketen en het geloof dat agrokracht de klimaatopwarming kan aanpakken. ‘We zijn op zoek naar gepassioneerde gedreven entrepreneurs die doorhebben dat de planeet de huidige voedselproductie niet langer aankan’, vertelt co-oprichter Eric Armchambeau.

Sinds het ontstaan in 2017 heeft Astanor al in twintig Europese en Amerikaanse agro-startups geïnvesteerd. Er ging al zaaigeld naar de Franse producent van insectenproteïne Ÿnsect dat onlangs bij diverse investeerders 315 miljoen euro ophaalde.

Het investeringsfonds heeft een netwerk van ondernemers, impact-investeerders, landbouwers, beleidsbepalers, voedselwetenschappers en hooggeplaatste sectorexperten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-20T14:58:00.000Z Luc Blyaert