Belgian Mobility Card koopt startup Stoomlink

Dit artikel delen:
De Lijn

Belgian Mobility Card, de dochter van vervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn, MIVB en TEC, neemt Stoomlink over. Die start-up specialiseert zich in digitale vervoersoplossingen.

De hoofdtaak van Belgian Mobility Card (BMC) is het onderhoud en de ontwikkeling van gemeenschappelijke vervoersbewijzensysteem van de vier Belgische openbaarvervoersmaatschappijen. Hierbij horen mogelijk ook nieuwe digitale oplossingen voor reizigers die diverse vervoermiddelen en -maatschappijen combineren.

Het is in deze context dat de overname van de start-up Stoomlink moet worden gezien. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale oplossingen en positioneert zich als expert in het vereenvoudigen van het reizen met openbaar vervoer. BMC neemt de aandelen over van Stoomlink.

Vereenvoudigen

Met deze overname komt BMC naar eigen zeggen tegemoet aan de gezamenlijke wens van de vier vervoersmaatschappijen om het reizen met het openbaar vervoer voor intermodale klanten te vereenvoudigen. Denk hierbij aan elementen als informatie, realtimereisadvies, ticketverkoop of validering.

De toevoeging van Stoomlink aan het BMC-team moet bijdragen tot de invoering van deze nieuwe gemeenschappelijke digitale hulpmiddelen en diensten. Stoomlink werkte al voor BMC, NMBS, MIVB TEC en Cambio (een dochterbedrijf van De Lijn). De drie oprichters en hun medewerkers zullen deel uitmaken van het BMC-team.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-20T17:35:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.