Insider eerste door vrouwen geleide saas-unicorn

Dit artikel delen:

Insider heeft als eerste, door vrouwen geleide dienstenaanbieder van zakelijke software (saas) de unicorn-status bereikt. De van oorsprong Turkse startup, die de Benelux vanuit Amsterdam bedient, is na een investering van 121 miljoen dollar meer dan één miljard waard.

Het b2b-saas-platform is van plan 45 miljoen euro te investeren in de Benelux en wil vijftig banen creëren vóór 2025. De regionale teams in Nederland en België zijn dankzij de nieuwe kapitaalinjectie uit te breiden.

Insider, niet te verwarren met de gelijknamige Amerikaanse online-uitgever van zakelijke publicaties, legt bij de werving de nadruk op vrouwelijke ontwikkelaars. De oprichters zijn Turkse vrouwen. Momenteel is zestig procent van het topmanagement vrouw waaronder de ceo, mede-oprichtster Hande Cilingir. 

Insider is een platform voor gepersonaliseerde cross-channel-klantervaringen. In die markt behoort het samen met Bloomreach en Braze tot de toonaangevende leveranciers, aldus onderzoeksbureau Forrester. In 2019 opende Insider een vestiging in Amsterdam. De klantenkring omvat Hunkemöller, Ici Paris XL, Otto, iBood en Rivièra Maison.

De laatste investeringsronde werd geleid door Qatar Investment Authority (QIA), het vermogensfonds van de staat Qatar. Andere investeerders zijn Sequoia Capital, Riverwood Capital, 212, Wamda Capital, Esas Private Equity en Endeavour Catalyst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-08T12:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.