Plum lanceert financiële app nu ook in België

Dit artikel delen:

Plum, de zogenaamde smart money app die wereldwijd 1,3 miljoen gebruikers telt, is voortaan ook actief in België. De app is verbonden met negen grote Belgische banken. De komende weken worden nieuwe banken toegevoegd.

Belgen kunnen voortaan hun rekeningen koppelen aan die negen banken waar Plum in ons land een overeenkomst mee heeft. Het gaat om banken die volgens Plum meer dan 80 procent van de Belgische bankklanten bedienen, waaronder BNP Paribas Fortis, ING, en Hello Bank. Zodra de rekening is gekoppeld, analyseert Plum's kunstmatige intelligentie de transacties van de klant en begint de toepassing automatisch kleine bedragen opzij te zetten, aangepast aan hun uitgaven en wat ze zich kunnen veroorloven.

Klanten kunnen hun bankrekeningen in de Plum app visualiseren, zodat ze een volledig beeld van hun financiën kunnen hebben op één plaats. De app is gratis, maar Belgische klanten hebben ook toegang tot de Plum Pro-account, die voor 2 euro per maand extra (spaar)functies biedt.

Europese expansie

"Volgens het bedrijf heeft Plum in heel Europa al meer dan 1,3 miljard euro opzij helpen zetten"

De lancering in België is de volgende stap in Plum's Europese expansie, na de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Ierland. Volgens het bedrijf heeft Plum in heel Europa al meer dan 1,3 miljard euro opzij helpen zetten. ‘We zijn verheugd om Plum naar België te brengen en mensen hier te helpen hun financiën te beheren’, stelt Victor Trokoudes, mede-oprichter en algemeen directeur van het bedrijf dat kantoor houdt in Londen, Athene en Nicosia. ‘Dit is een erg uitdagende periode aangezien mensen een inflatie ervaren die in de voorbije decennia niet is voorgekomen. De behoefte aan financiële veerkracht op lange termijn was waarschijnlijk nog nooit zo groot. We hebben Plum gecreëerd om mensen te helpen dit probleem aan te pakken’, stelt hij.

De lancering in België is, volgens Trokoudes, een belangrijke mijlpaal in hun expansie. ‘Het toont aan dat we echt een Europees bedrijf zijn. Met de intelligentie van onze app willen we een slim alternatief kunnen bieden voor traditionele tools en mensen helpen om hun geld op meerdere manieren te laten renderen’, stelt hij.

Overigens gaat het niet enkel om sparen. ‘In de komende weken zal Plum ook een investeringsfunctie lanceren, die Belgen zal helpen om hun geld op lange termijn te laten renderen. De functie zal mensen toelaten om te investeren in meer dan vijfhonderd Amerikaanse aandelen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-19T11:21:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.