CarbonAltDelete haalt 6 ton op voor klimaatsoftware

Dit artikel delen:
Carbon+Alt+Delete - Kenneth Van den Bergh en Hanspeter Höschle

Kenneth Van den Bergh en Hanspeter Höschle van CarbonAltDelete

CarbonAltDelete haalt 600.000 euro investering op om hun carbonmanagementsoftware en remote-first team verder uit te bouwen. De software van de Belgische klimaattech-startup speelt in op de sterk toenemende vraag van bedrijven om hun klimaatimpact te meten en reduceren. CarbonAltDelete maakt deel uit van Start It @KBC, de grootste startup-accelerator van België.

De onderneming  werd in 2020 opgericht door Kenneth Van den Bergh en Hanspeter Höschle, en ontwikkelt software om de CO2-voetafdruk van bedrijven te meten en reduceren. Duurzaamheidsconsultants gebruiken de software om relevante bedrijfsdata te verzamelen, deze data correct om te zetten in equivalente CO2-uitstoot en te simuleren hoe deze uitstoot is te verminderen middels bijvoorbeeld elektrificatie wagenpark en de recyclage van afvalstromen.

Ruim vijftig klanten

"Het rapporteren van CO2-cijfers staat gelijk aan het rapporteren van financiële cijfers"

Vandaag wordt de klimaatimpact van meer dan vijftig bedrijven in verschillende Europese landen beheerd via genoemde de software. Bijzonder aan het businessmodel is de indirecte marktbenadering. In plaats van dat de startup rechtstreeks naar bedrijven gaat, wordt diens software gebruikt door duurzaamheidsconsultants die met de software de CO2-voetafdruk van bedrijven beheren. Deze bedrijven krijgen immers steeds meer vragen van investeerders, grote klanten, werknemers en regelgevers over hun klimaatimpact en -strategie. Kortom, het rapporteren van CO2-cijfers staat gelijk aan het rapporteren van financiële cijfers.

Hierbij doen bedrijven veelal beroep op duurzaamheidsconsultants. Deze consultants werken hoofdzakelijk in spreadsheets en hebben dus nood aan software dat het proces versnelt en de kans op fouten verkleint. Bovendien worden er data-gebaseerde inzichten aangereikt. Zo werkt CarbonAltDelete aan een toepassing om bedrijven te benchmarken op basis van hun CO2-voetafdruk.

Versnellen groei

Het doel is om van carbonbeheer een commodity te maken. Om de groei te versnellen, heeft CarbonAltDelete zeshonderdduizend euro opgehaald bij een groep angel investors, waaronder Tim Vandecasteele (co-founder Silverfin). De investering wordt gebruikt om het team te versterken met softwareontwikkelaars en salesprofielen. De ambitie is om een technologisch hoogstaande speler te worden in de Europese duurzaamheidssector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-30T11:17:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.