VoxelSensors krijgt vijf miljoen euro zaaikapitaal

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

VoxelSensors uit Brussel heeft vijf miljoen euro aan investeringen opgehaald in een ronde geleid door de Belgische durfkapitaalbedrijven Capricorn Partners en Qbic, met deelname van het investeringsbedrijf van het Brussels Gewest, bestaande investeerders en het team zelf. Het zaaikapitaal (seed funding) wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van efficiënte 3d-sensoren.

Die 3d-sensoren (met voxels, een 3d-variant van pixels) van VoxelSensors zijn te gebruiken in brillen voor virtual en augmented reality en andere 'extended reality'-apparaten die de fysieke en digitale wereld laten samensmelten. De startup ziet hiervoor kansen in de Verenigde Staten en Azië liggen.

VoxelSensors heeft een lasertechnologie in huis, de Switching Pixels Active Event Sensor genaamd, die hoog scoort in snelheid en energiezuinigheid. De 3d-sensor verbruikt minder dan tien milliwatt stroom met minder dan vijf milliseconden latentie en is bestand tegen buitenverlichting op afstanden van meer dan vijf meter en overspraak-storingen. Daardoor is de technologie interessant voor bedrijven die actief zijn op de extended reality-markt, zeker nu de metaverse nog in de kinderschoenen staat.

Volgens zakenkrant De Tijd stuurt VoxelSensors eind deze maand een evaluatiekit naar potentiële klanten. De krant meldt verder dat de startup voor de productie van componenten samenwerkt met het Frans-Italiaanse STMicroelectronics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-17T12:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.