Toch weer groeigeld voor techbank Bunq

Dit artikel delen:

Het is neobank Bunq toch nog gelukt om extra groeikapitaal los te peuteren bij investeerder Pollen Street Capital (PSC). Na een ruzie met deze aandeelhouder waar onlangs ook de rechter aan te pas kwam, is het Engelse PSC gisteren met geld over de brug gekomen.

Ook Bunq-oprichter Ali Niknam en zijn cio Raymond Kasiman trekken hun portemonnee waardoor 44,5 miljoen euro vers kapitaal in het snel groeiende fintech-bedrijf wordt gestoken. In totaal komt hiermee bijna honderd miljoen groeigeld in de online-bank terecht die zich vooral op ‘digital nomads’ in Europa richt.

Op het laatste moment zijn de investeerders het eens geworden over de waardering van Bunq op 1,65 miljard euro, evenveel als bijna twee jaar geleden toen de Britten instapten. Over die waardering en de strategie van de bank waren Niknam en Pollen Street Capital elkaar in de haren gevlogen. De Britten wilden de bedrijfswaarde omlaag schroeven. Bovendien vonden ze dat Bunq te hard wilde groeien. Ook dacht Niknam met hen een definitieve overeenkomst te hebben over een nieuwe kapitaalinjectie. De Ondernemingskamer gaf hem daarin ongelijk.

Ondanks de gespannen verhouding met Pollen Street en de moeilijke marktomstandigheden voor fintech-bedrijven heeft Bunq nu weer voldoende kapitaal om versneld door te kunnen groeien. Niknam wil de eerste wereldwijde neobank voor digital nomads worden. Afgelopen april vroeg hij een Amerikaanse banklicentie aan om in de VS actief te worden. De mobiele bank verwacht over heel 2023 zwarte cijfers te schrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-07-25T11:01:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.