Mitch&Mates zoekt IT-oplossing voor ziekenhuis

Dit artikel delen:

It-bedrijf Mitch&Mates uit Genk wil via een forum de gezondheidszorg verbeteren. Het forum gaat op zoek naar 'flexibele, snel implementeerbare en schaalbare it-oplossingen die ziekenhuismuren slopen'.

Mitch&Mates heeft al verschillende ict-oplossing bedacht voor ziekenhuizen. Nu heeft het een forum opgericht: www.ziekenhuisvandetoekomst.be. Via dit forum worden de stakeholders van ziekenhuizen uitgenodigd om met voorstellen te plaatsen die leiden tot een betere gezondheidszorg. 

'Wij voelen vanuit onze praktijkervaring heel goed aan dat er nog veel mogelijk is om de werking van een ziekenhuis vlotter te doen verlopen en patiëntvriendelijker te maken. Ook om door betere informatiestromen tijd te creëren voor dokters zodat ze zich kunnen focussen op hun vak', aldus Yannic Sterken van Mitch&Mates.

Sterken: 'Het is een open forum, een vorm van crowdsourcing. Maar zeker geen klachtenbureau. Alle constructieve ideeën zijn welkom. Slimme oplossingen voor praktische problemen, ideeën over werkorganisatie, zelfs ideeën voor diensten die nog niet bestaan.'

Maastricht

Sinds medio 2014 werkt Mitch&Mates nauw samen met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo rolt het MUMC+ momenteel de Surgical Safety Checklist (SSCL) uit. Dit is een digitale toepassing die elke stap voor, tijdens en na een operatie controleert. De SSCL heeft een enorm potentieel en is ontwikkeld in respons op een aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie voor betere controleprocedures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-08T11:58:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.