Regas sluit zorgpact met Duits Daarwin

Dit artikel delen:

Zorgautomatiseerder Regas uit het Nederlandse Woerden gaat een samenwerking aan met zijn Duitse branchegenoot Daarwin. De bedrijven verwachten samen sneller te kunnen groeien in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat maakt investeerder Main Capital bekend, dat recent Daarwin heeft ingelijfd. Main is sinds 2013 investeerder in Regas en bedenker achter het groeiplan.

Main licht toe dat beide bedrijven hun eigen productlijnen behouden, maar elkaar zullen versterken door regionale verschillen te overbruggen en universele oplossingen te delen in elkaars thuismarkten. Door de samenwerking ontstaat een organisatie van ongeveer honderd medewerkers.

Regas-directeur Nick Haasnoot : 'We zullen onafhankelijk van elkaar blijven, maar gaan samenwerken daar waar dit voordeel kan bieden. Deze samenwerking brengt alle klanten voordeel uit het gecombineerde productaanbod. Door integratie en uitbreidingen zullen we elkaar versterken en de kwaliteit van onze huidige producten en diensten verhogen. De belangrijkste focus voor beide bedrijven blijft het optimaal bedienen van hun klanten en uitblinken in het eigen expertisegebied.'

Regas richtte zich tot nu toe op het ondersteunen van de primaire processen van zorgspecialisten in de Benelux. Daarwin profileert zich als 'one stop shop' voor bredere producten voor zorginstellingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Main Capital

Main Capital is sinds 2013 als investeerder betrokken bij Regas en ondersteunt het management in zijn doelen en helpt het bedrijf naar een hoger plan te tillen. 'Main Capital en het management team van Regas investeren extra kapitaal om de acquisitie van Daarwin mogelijk te maken. Dit is een belangrijke volgende stap in de reeds succesvolle strategie en ontwikkeling van Regas', stelt managing partner van Main Capital Charly Zwemstra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-17T09:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.