Ascom versterkt zich op Europese zorgmarkt

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

Telecommunicatiebedrijf Ascom heeft het Italiaanse softwarebedrijf United Medical Software (UMS) overgenomen. UMS levert integratie-oplossingen voor medische apparatuur en softwaresystemen voor digitale medische dossiers bij kritieke patiëntenzorg. Het bedrijf uit de regio Florence is naast in Italië ook actief in Europa. Het Zwitserse Ascom is gespecialiseerd in het leveren van bedrijfskritische communicatiesystemen, met name in de zorg.

Ascom breidt met de overname van UMS zijn zorgportfolio uit met nieuwe softwaremogelijkheden. UMS levert modulaire softwaresystemen waardoor de digitale medische dossiers bij kritieke patiëntenzorg beschikbaar zijn aan het bed. De oplossingen van UMS helpen artsen bij de behandeling van patiënten die in kritieke toestand verkeren en vullen daarmee een hiaat in de digitale medische dossiertechnologie. UMS biedt integratiemogelijkheden voor ruim tweehonderd medische apparaten en duizend verschillende formulieren voor medische dossiers. Tot de klantenkring van UMS behoren grote academische ziekenhuizen, gespecialiseerde privéklinieken en zorginstanties.

Ascom gaat de verworven softwareoplossingen wereldwijd aanbieden en wil deze integreren met zijn bestaande communicatie- en workflowoplossingen. Naar verwachting zal UMS in 2015 een omzet tussen de drie en vier miljoen euro behalen. Dit is vergelijkbaar met de omzet van Ascom Wireless Solutions-divisie. Ascom Group, waarvan het hoofdkantoor in Zwitserland is gevestigd, heeft dochterondernemingen in negentien landen en telt wereldwijd zo'n zeventienhonderd medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-22T10:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.