MobileIron helpt AZMM met enterprise mobility

Dit artikel delen:
Dokter met telefoon

Mobile Device Management (mdm)-leverancier MobileIron heeft in samenwerking met telecombedrijf Proximus een enterprise mobility management (emm)-platform bij het algemeen ziekenhuis Maria Middelares (AZMM) geïmplementeerd. Hiermee kunnen de werknemers van het ziekenhuis Android, iOS en Windows Phone 8.1+ apparatuur gebruiken. MobileIron beveiligt de mobile enterprise-omgeving.

AZMM is een modern ziekenhuis in een buitenwijk van Gent, België. De artsen werkten vijf jaar met BlackBerry-apparaten. Ze wilden meer mobiele mogelijkheden om hun werk te klaren, zoals een eigen apparaat kiezen. Om aan deze behoefte te voldoen ging AZMM op zoek naar een enterprise mobility management (emm)-platform. 

Bij de keuze van een emm-platform waren veiligheid, expertise van de leverancier en de mogelijkheden om zelf snel met de software te kunnen werken prioritair. Het ziekenhuis koos voor MobileIron en Proximus op basis van 'hun bereik en diepgang van expertise in mobiele beveiliging en hun grote gebruikerservaring.'

AZMM beheert momenteel voor de medewerkers een combinatie van bedrijfs- en particuliere iOS, Android en Windows Phone 8.1+ apparaten. Artsen hebben de mogelijkheid om beveiligd gebruik te maken van hun persoonlijke apparaten. Daarnaast biedt het AZMM bedrijfsapparatuur aan. 

'Onze medewerkers kunnen hun eigen apparaat aanschaffen en gebruiken. Dit gebeurt zonder enige tussenkomst van it. Omdat ze alles zelf kunnen doen, kan it zich vrijmaken om zich op meer strategische projecten te richten,' zegt Marc Monbalieu, it manager. 'De volgende stap voor ons ziekenhuis is om de mobiele inhoud te beveiligen, zodat onze medewerkers hun werk altijd en overal kunnen verrichten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben nog steeds verrast dat organisaties voor MobileIron kiezen in een personal owned device scenario. MI kent geen mogelijkheid om mdm onafhankelijk een device te enrollen. Good, XenMobile zijn voorbeelden van EMM leveranciers die een MAM only enrollment kunnen doen en hierdoor geen risico is voor personal owned devices.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-11T11:32:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.