LindaCare en UZ Leuven werken samen

Dit artikel delen:
Handen schudden

LindaCare, de Leuvense start-up gespecialiseerd in software voor het telemonitoren van patiënten met een chronische ziekte, sloot een samenwerkingsovereenkomst af met het Universitair Ziekenhuis Leuven.

Het ziekenhuis wil met de samenwerking de dienstverlening richting patiënten met een chronisch hartfalen met een implantaat verbeteren. De software van LindaCare laat toe de patiënten vanop een afstand te volgen.

De huidige processen hebben nog teveel menselijke input nodig, wat een risico vormt voor de kwaliteit van de dienstverlening. De verschillende systemen voor tele-monitoring zijn niet op elkaar afgestemd en vergen allemaal een eigen aanpak, wat de schaalbaarheid niet ten goede komt.

'De missie van LindaCare’s is hulpverleners en ziekenhuizen te helpen om de kost van de medische zorg onder controle te houden, de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren en de veiligheid van de patiënten met chronische ziekten te verzekeren, door het vereenvoudigen van het op afstand bewaken van deze patiënten', zegt Shahram Sharif, ceo en oprichter van LindaCare.

Dat er een samenwerking met het UZ Leuven komt is geen toeval, het ziekenhuis staat bekend als één van de meest innovatieve. 'De afgesloten samenwerkingsovereenkomst geldt voor het volledige Nexuz Health-netwerk, een medisch samenwerkingsverband tussen zeventien ziekenhuizen in Vlaanderen, waaronder ook UZ Leuven', zegt Sharif. 'De samenwerkingsovereenkomst met UZ Leuven verschaft ons een diepgaand inzicht in de bestaande klinische praktijken met betrekking tot het tele-monitoren van patiënten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-21T10:24:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.