IBM neemt Truven Health Analytics over

Dit artikel delen:
IBM

Het Amerikaanse IBM neemt het Amerikaanse medische softwarebedrijf Truven Health Analytics over. De techreus legt hier 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor op tafel. De overname is bedoeld ter versterking van IBM’s Watson Health-divisie. De deal wordt naar verwachting later dit jaar afgerond.

Truven Health Analytics levert analysesoftware voor ziekenhuizen, overheidsinstanties en andere medische bedrijven. Het is de voormalige gezondheidszorgdivisie van Thomson Reuters. Het telt 8500 klanten, waaronder overheidsinstanties, ziekenhuizen en verzekeraars. Dit is voor IBM de vierde overname in de zorgsector.

Met de overname wordt de data en het medewerkersbestand van 2500 mensen van Truven geïntegreerd in IBM’s zorgdivisie Watson Health. Dit onderdeel is in 2015 opgericht, toen IBM Phytel and Explorys overman, twee leveranciers van dataoplossingen voor zorginstellingen. Het nam ook Merge Healthcare over voor één miljard dollar. Deze overnames zijn goed voor vier miljard dollar. Voor IBM is de overname van Truven de grootste overname van de afgelopen drie jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-19T10:55:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.