Ugent-spin-off zet in op IoT voor ouderenzorg

Dit artikel delen:
Zorg

Senso2me, een spin-off van de Universiteit van Gent (Ugent), ontwikkelde een internet of things (IoT)-oplossing waarbij sensoren in kamers van zorgbehoevende oudere ongewone situaties constateren. Dit wordt gemeld aan zorgverleners of de familie. Ouderen kunnen zo langer zelfstandig blijven thuis wonen.

'Het systeem bestaat uit kleine, intelligente sensoren met 'Click2Call'-drukknoppen. Deze zijn in elke kamer in de woning van de zorgbehoevende oudere geplaatst', legt Alain Van Buyten van Senso2me uit. 'De sensoren zijn bestand tegen water en vocht, en kunnen dus bijvoorbeeld in de douche geplaatst worden. De oudere kan ook een Click2Call knop bij zich dragen. Het is de moderne versie van de klassieke alarmknop.'

Het concept werd onlangs nog gelauwerd in Silicon Valley vanwege zijn innovatieve oplossing om ouderen langer zelfstandig te laten wonen. Vooral vanwege het gebruiksgemak.

Dankzij een internationaal patent van het Ugent i-know consortium over een specifieke sensorarchitectuur kan Senso2me zijn eigen patentportfolio aanvullen. Dit zorgt voor een bredere wereldwijde bescherming van haar producten. Bovendien zorgt deze technologieoverdracht voor een internationale meerwaarde van het nieuwe Vlaamse bedrijf. Het Senso2me concept wordt ontwikkeld door een multidisciplinair team van wetenschappers, ingenieurs en economen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T09:30:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.