Nederlands ChipSoft implementeert EPD bij ZOL

Dit artikel delen:
Arts

De Nederlandse softwareleverancier ChipSoft implementeert zijn elektronisch patiëntendossier (epd), HiX, bij Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Het ziekenhuis digitaliseert hiermee zijn dossiervoering en geeft vorm aan het e-Gezondheidsplan van minister De Block. De opstart van de implementatie is voorzien voor 1 mei 2017.

ZOL zet met het epd van Chipsoft een stap in de informatisering van het ziekenhuis. Nu gebeurt alle registratie nog klassiek, soms zelfs handgeschreven. Met de omschakeling naar één uniform geïntegreerd systeem (epd) digitaliseert het zijn dossiervoering.

De opstart van de eerste fase is voorzien voor 1 mei 2017. Dan worden zes divisies omgeschakeld. Dit gebeurt samen met de Spoedafdeling en het Operatiekwartier en een aantal ziekenhuisbrede functionaliteiten zoals het agendabeheer. De overige vier divisies volgen daarna gelijktijdig.

Het epd van Chipsoft moet ervoor zorgen dat artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners binnen het Ziekenhuis Oost-Limburg (psychologen, ergotherapeuten, kinesisten, sociaal werkers) altijd beschikken over alle relevante patiëntgegevens. Het moet de zorg optimaal stroomlijnen en de patiëntveiligheid waarborgen. De toegang tot de data voldoet daarnaast naar eigen zeggen aan de geldende regels van beveiliging en privacy. Daarnaast levert het patiënten ook voordelen, zodat ze niet steeds hun verhaal opnieuw moeten vertellen bij andere zorgverleners. 

e-Gezondheidsplan

Bormans benadrukt tot slot dat het ZOL bij de opmaak van het plan om tot een epd te komen nauwgezet de criteria volgde die minister De Block uittekende in haar e-Gezondheidsplan. In dit plan maak de minister veertig miljoen euro vrij om ziekenhuizen te ondersteunen in hun omschakeling naar een elektronisch patiëntendossier.

‘Minister De Block zet nadrukkelijk in op digitalisering binnen de zorg. Zij stuurt er onder meer op aan dat ieder ziekenhuis in 2018 een epd gebruikt dat de huidige papieren dossiervoering vervangt. Met de keuze voor de geïntegreerde totaaloplossing die ons epd biedt, profileert het ZOL zich als voorloper’, besluit Erwin Bormans, ceo van ZOL.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-04T17:03:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.