AZ Jan Portaels kiest EPD van UZ Brussel

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

Het algemeen ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde neemt Primuz, het epd van Universitair Ziekenhuis (UZ) Brussel, in gebruik. Het is de bedoeling dat UZ Brussel ook met andere ziekenhuizen een dergelijke samenwerkingsovereenkomst sluit.

Primuz is het door UZ Brussel ontwikkelde epd. Dat epd is naar eigen zeggen 'een volledig geïntegreerd klinisch werkstation dat alle corefuncties bevat eigen aan de hedendaagse patiëntensoftware'. Daarnaast beidt het de mogelijkheid voor eigen configuratie op maat.

Het epd is getest en kan nu uitgerold worden binnen verschillende ziekenhuizen. Het AZ Jan Portaels koos voor dit epd. Het krijgt hiermee toegang tot alle functionaliteiten van de software, inclusief de voorgedefinieerde maar configureerbare templates. 

Door deze configureerbare templates kunnen ziekenhuizen hun 'eigenheid' binnen het epd behouden, meent UZ Brussel. Bovendien blijven de medische gegevens van de patiënten in beheer van het ziekenhuis. Hierdoor houdt het ziekenhuis controle over de gegevens. 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-23T10:15:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.