UZ Antwerpen wint eHealth Award met Appi@Home

Dit artikel delen:
award

Met zijn monitoringapplicatie Appi@Home bemachtigt het Universitair Ziekenhuis Antwerpen de eHealth Award van Agoria. Met de applicatie kan de patiënt vanop afstand gemonitord worden. Dit beperkt het aantal ziekenhuisbezoeken.

Agoria, een federatie die ondernemingen in de technologische industrie verdedigt, reikte dit jaar voor de zesde keer zijn eHealth Awards uit aan de beste ict-projecten in de zorg. In totaal werden vijf prijzen uitgereikt. Deze worden verkozen door een jury van experts en gebruikers.

Appi@Home

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen werd met zijn monitoringapplicatie Appi@Home betiteld als ‘beste innovatieproject op het gebied van diensten voor de patiënt’. De applicatie meet voortdurend een reeks parameters. De applicatie vertelt de patiënt, die thuis over een kit met meetinstrumenten beschikt, iedere dag wat hij moet meten. De resultaten worden op geregelde tijdstippen naar een centrale server gestuurd via een mobiele verbinding. Afwijkende waarden resultaten worden geregistreerd, waardoor maatregelen genomen kunnen worden.

Het systeem biedt het zorgteam naar eigen zeggen toegevoegde waarde doordat meer nuttige informatie ter beschikking wordt gesteld in vergelijking met de ‘klassieke’ procedures. Dit betekent ook een verbetering van de relatie met de patiënt aangezien zijn toestand ieder dag zonder onderbreking wordt gevolgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T08:55:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.