Overheid trekt 3,25 miljoen uit voor gezondheidsapps

Dit artikel delen:
Zorg ipad ziekenhuis

Maggie De Block (Open Vld), minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, wil volgend jaar een aantal gezondheidsapps testen. Hiervoor trekt ze 3,25 miljoen euro uit.

De minister maakt zich sterk dat in de toekomst digitale gezondheidstoepassingen, zoals een hartslagmeter die gekoppeld is aan of zelfs geïntegreerd is in de smartphone, deel zullen uitmaken van de gezondheidszorg. Het probleem is echter dat nu nog geen regelgeving rond die apps bestaat, er ook geen juridische kader is en een vergoedingsmodel voor zorgverleners eveneens ontbreekt. Om na te gaan wat precies nodig is, wil de Block zo snel mogelijk een aantal apps testen in pilootprojecten.

Nog deze zomer kunnen proefprojecten kunnen ingediend worden in vijf verschillende domeinen: diabeteszorg, geestelijke gezondheidszorg, acute stroke-zorg, cardiovasculaire zorg en zorg voor patiënten met chronische pijn. Privacy- & veiligheidsgaranties worden zeer belangrijk geacht om kans te maken.

Volgens De Block zijn gezondheidsapps een win-win-situatie voor patiënt en zorgverstrekker. 'Patiënten kunnen hun gezondheid zelf permanent opvolgen maar ook sneller laten opvolgen. En de administratieve last voor zorgverstrekkers zal dalen, want zij kunnen veel eenvoudiger en ook sneller de digitale informatie uitwisselen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-08T10:53:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.