UZ Leuven en Cegeka starten EPD-joint venture

Dit artikel delen:
medische afspraak

UZ Leuven en ict-dienstverlener Cegeka gaan een samenwerking aan om het KWS elektronisch patiëntendossier (epd) van het universitair ziekenhuis uit te rollen bij Vlaamse ziekenhuizen. Daarvoor wordt een joint venture opgericht.

Nexuz health is een medisch samenwerkingsverband tussen zeventien zelfstandige Vlaamse ziekenhuizen. Zij gebruiken het door UZ Leuven-ontwikkelde KWS-epd-pakket. Hierin worden patiëntendossiers gedeeld met zorgverleners van ziekenhuizen, maar ook huisartsen en tandartsen. Patiënten kunnen via het platform afspraken inzien en facturen en beeldmateriaal raadplegen.

UZ Leuven schreef een aanbesteding uit om Nexuz health verder uit te bouwen. Ict-dienstverlener Cegeka kwam als winnaar uit de bus. Zij starten een joint venture die het epd-pakket bij meerdere ziekenhuizen moet uitrollen. Het betreft leden van het Nexuz-samenwerkingsverband, maar ook ziekenhuizen die niet zijn aangesloten bij het initiatief.

Op dit moment werken vanuit UZ Leuven een zeventigtal medewerkers aan het Nexuz KWS. De joint venture wordt in Leuven met een aantal mensen opgestart. Het universitair ziekenhuis laat weten dat dit team in de toekomst wordt uitgebreid naarmate meer ziekenhuizen zich aansluiten op KWS.

Cegeka meent twintig jaar ervaring in healthcare-oplossingen te hebben. De joint venture past naar eigen zeggen in de strategie om specifieke sectoroplossingen aan te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-04T15:42:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.