CoZo en Dobco Medical Systems werken samen

Dit artikel delen:
medische afspraak

Het Collaboratief Zorgplatform Vlaanderen (CoZo) en Dobco Medical Systems kondigden een samenwerking aan waarbij het PacsonWeb-platform van Dobco Medical Systems centraal geïntegreerd worden met het CoZo-platform en zo met eHealth.

122 Vlaamse ziekenhuizen en radiologische privé-kabinetten maken gebruik van PacsonWeb. Dat platform biedt de mogelijkheid om radiologische beelden en verslagen via het web aan te bieden aan patiënten, huisartsen en specialisten.

Deze centrale integratie tussen PacsonWeb en CoZo betekent dat alle artsen in Vlaanderen die gebruik maken van CoZo binnenkort de PacsonWeb viewer kunnen gebruiken om radiologische beelden te bekijken. Tegelijkertijd kunnen gebruikers snel meerdere onderzoeken van dezelfde patiënt zien én vergelijken.

Deze ontwikkeling past in het kader van de doelstellingen van het Belgische e-Gezondheid plan, en in het bijzonder voor Actiepunt 5: Gegevens delen via het systeem hubs & metahub voor algemene en universitaire ziekenhuizen dat verplichte aansluiting op eHealth voorziet en deling van beelden en protocols voor alle radiologische praktijken in België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-09T11:25:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.