Doctena neemt Duitse Doxter over

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het van oorsprong Luxemburgse Doctena, actief met medische agenda software in de cloud, neemt het Duitse Doxter over. Doctena is actief in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland en verwerft nu ook Doxter. Daar rijft het volgens eigen berichtgeving de grootste speler in Duitsland binnen.

Er worden geen details over de overname bekendgemaakt. Doxter-ceo Ron Lehnert komt vermoedelijk aan het hoofd van Doctena Duitsland. Daarnaast verdwijnt de naam Doxter, die wordt omgedoopt in Doctena.

'De medische agenda software in de cloud die Doctena maakt, wordt gedistribueerd naar bestaande en nieuwe klanten in Duitsland', zegt ceo Patrick Kersten aan Techcrunch. 'Dat is een belangrijke stap in onze ambitie om een pan-Europees medisch boekingsplatform te maken.'

Het medische agenda-platform Doctena vereenvoudigt en uniformiseert het maken van medische afspraken en vermindert daarmee de werklast voor dokterspraktijken. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en wist eind 2015, 4,5 miljoen aan bijkomende fondsen op te halen. Eerder dit jaar nam het branchegenoot DocBook over. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-15T09:04:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.