Ordina en Regas sluiten pact rond cliëntvolgsysteem

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

Ict-dienstverlener Ordina en softwareleverancier in de zorg Regas slaan de handen ineen. De samenwerking heeft een looptijd van minimaal twee jaar. Door de samenwerking moet het cliëntvolgsysteem van Regas op een snelle en gedegen manier opgeleverd worden, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op de hulp en zorg voor cliënten.

'Met de samenwerking richt Regas zich op de levering van het softwareproduct. Ordina concentreert zich op de implementatie, dataconversie en het bouwen en beheer van koppelingen, waardoor gegevensuitwisseling tussen het cliëntvolgsysteem met andere softwarepakketten en ketenpartners mogelijk is', lichten de bedrijven toe in een gezamenlijk persbericht. 

Ordina heeft naar eigen zeggen ruime ervaring in het leggen van koppelingen tussen het cliëntvolgsysteem Regas en andere administratieve en medische systemen die zorginstellingen gebruiken. 'Door koppelingen te realiseren wordt informatie maar op één plek vastgelegd en wordt daarmee dubbele invoer van data voorkomen', aldus de dienstverlener.

Regas, dat naar eigen zeggen marktleider is in de welzijnsmarkt, ziet dat de zorgmarkt continu in beweging is en verschillende processen steeds meer op elkaar moeten worden afgestemd. 'Voor instellingen is het daarom van belang dat systemen in de organisatie mee kunnen veranderen. Regas biedt deze flexibiliteit en samen met Ordina zorgt het voor een op-maat-systeem in een bestaand ict- en applicatielandschap dat altijd aan verandering onderhevig is.' 

EPD

Regas, opgericht in 1997, biedt software voor het elektronisch patiëntendossier (epd) met flexibele workflow oplossingen. Regas noemt zichzelf marktleider in Nederland op het gebied van sociale opvang en in België op het gebied van software voor geestelijke gezondheidszorg. Klanten zijn zorgverleners en zorginstellingen met een toenemende nadruk op jeugdzorg. Bij Regas werken meer dan honderd mensen vanuit Nederland, België en Duitsland.

Ordina is één van de grootste ict-dienstverlener in de Benelux en telt ruim 2700 medewerkers. De organisatie ontwikkelt, bouwt en beheert ict-toepassingen bij de overheid, in de financiële dienstverlening en de industrie en zorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-28T14:46:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.