Managed hosting door True

Apple werkt aan sensoren die diabetes monitoren

 

Apple

Een klein team biomedische ingenieurs van ict-gigant Apple werkt in het geheim aan sensoren die de bloedsuikerspiegel monitoren. Het zou een medische doorbraak kunnen betekenen in de strijd tegen diabetes.

Dit meldt Nu.nl. Volgens anonieme bronnen is het onderzoeksteam in Palo Alto, niet ver van het hoofdkantoor van Apple, volop aan de slag. Steve Jobs, de oprichter van Apple, zou het initiatief ooit hebben opgezet. Hij zou de toepassing in een smartwatch verwerkt willen hebben.

Het team werkt aan sensoren die zonder de huid binnen te dringen continu de bloedsuikerspiegel in de gaten houden. Hiermee zijn diabetes beter te behandelen. Top op heden is nog geen enkel ander bedrijf daarin geslaagd.

Volgens dezelfde bronnen worden momenteel haalbaarheidstesten uitgevoerd die het verdere pad naar ontwikkeling helder moeten krijgen. De uiteindelijke doelstelling is het ontwikkelen van een apparaat dat de bloedsuikerwaarden controleert. Als het project slaagt, zou dit een zegen zijn voor patiënten met diabetes.
Apple is overigens niet het enige bedrijf dat onderzoekt of technische snufjes voor medische doeleinden zijn in te zetten. Verily, een zusterbedrijf van Google, werkt bijvoorbeeld momenteel aan slimme contactlenzen die de bloedsuikerspiegel meten via het oog.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6001172). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×