Apple werkt aan sensoren die diabetes monitoren

Dit artikel delen:
Apple

Een klein team biomedische ingenieurs van ict-gigant Apple werkt in het geheim aan sensoren die de bloedsuikerspiegel monitoren. Het zou een medische doorbraak kunnen betekenen in de strijd tegen diabetes.

Dit meldt Nu.nl. Volgens anonieme bronnen is het onderzoeksteam in Palo Alto, niet ver van het hoofdkantoor van Apple, volop aan de slag. Steve Jobs, de oprichter van Apple, zou het initiatief ooit hebben opgezet. Hij zou de toepassing in een smartwatch verwerkt willen hebben.

Het team werkt aan sensoren die zonder de huid binnen te dringen continu de bloedsuikerspiegel in de gaten houden. Hiermee zijn diabetes beter te behandelen. Top op heden is nog geen enkel ander bedrijf daarin geslaagd.

Volgens dezelfde bronnen worden momenteel haalbaarheidstesten uitgevoerd die het verdere pad naar ontwikkeling helder moeten krijgen. De uiteindelijke doelstelling is het ontwikkelen van een apparaat dat de bloedsuikerwaarden controleert. Als het project slaagt, zou dit een zegen zijn voor patiënten met diabetes.
Apple is overigens niet het enige bedrijf dat onderzoekt of technische snufjes voor medische doeleinden zijn in te zetten. Verily, een zusterbedrijf van Google, werkt bijvoorbeeld momenteel aan slimme contactlenzen die de bloedsuikerspiegel meten via het oog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T11:10:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.