Rode Kruis volgt ambulances met GeoDynamics

Dit artikel delen:
zelfzorg ehealth medicijn

GeoDynamics uit Kortrijk voorziet ziekenwagens van het Rode Kruis uit de provincie Vlaams Brabant tijdelijk van een gps-tracking-systeem. Dit moet het commandocentrum inzicht bieden in de locatie van de ambulances en PIT-ziekenwagens tijdens het festivalseizoen. De pilot vond plaats tijdens de festivals Rock Werchter en TW Classic.

Het tracking-systeem van GeoDynamics biedt het commandocenter van het Rode Kruis een realtime-overzicht op alle ziekenwagens. De locaties zijn zichtbaar op een pc-scherm of op smartphone of tablet. Het Rode Kruis kan deze informatie gebruiken tijdens evenementen. Het systeem toont ook andere informatie, zoals nooduitgangen en EHBO-posten.

Tijdens de festivals TW Classic en Rock Werchter voerden de partijen een pilot met het gps-systeem uit. Dimitri Trenoye, teamlid evenementen in het commandocenter van het Rode Kruis, laat weten dat het systeem inzicht gaf in de locatie van de ziekenwagens, wat een vlotte coördinatieactie in samenwerking met andere hulpdiensten mogelijk maakte.

GeoDynamics

GeoDynamics ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen en mobiele medewerkers. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft 29 medewerkers in dienst. Het staat onder leiding van de oprichters Stijn Stragier en Peter Vermeesch.

GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-07T10:23:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.