Roche en Accenture bouwen diabetes-dataplatform

Dit artikel delen:
Arts

Biotechnologiebedrijf Roche gaat een platform ontwikkelen om nieuwe producten en therapieën voor diabetes te ontwikkelen. Bovendien kunnen diabetespatiënten en zorgverleners het platform raadplegen voor relevante (behandel)informatie. Het dataplatform wordt gebouwd op het Intelligent Patient Platform van ict-leverancier Accenture. Daarvoor zijn de partijen een samenwerking overeenkomen voor de duur van vijf jaar.

Het dataplatform integreert bestaande en toekomstige producten, oplossingen en diensten voor diabetesmanagement. Accenture biedt een beveiligde omgeving om deze data te verzamelen en te analyseren. Het platform stelt Roche in staat om nieuwe diabetes-therapieën te ontwikkelen en nieuwe oplossingen en apparaten van partners te integreren.

Daarnaast verbindt het platform diabetici en hun zorgverleners: zij kunnen relevante gegevens en inzichten voor behandelingen vinden en delen. Hiermee claimt Roche persoonlijke zorgoplossingen aan te bieden om zo betere behandelresultaten te realiseren en de ‘kwaliteit van leven’ van diabetespatiënten te verbeteren.

‘Het open diabetesplatform dat we creëren stelt ons in staat om, door middel van algoritmen, data te analyseren en duiden, zodat we sneller kunnen reageren op de behoeften van personen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen’, vertelt Marcel Gmünder, algemeen directeur bij Roche Diabetes Care. ‘Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden.’

‘De samenwerking met Accenture vloeit voort uit de vertrouwensrelatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Zij maakt het ons mogelijk digitale zorg voor diabetes verder te ontwikkelen en geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen en -diensten aan te bieden. Zo geven we vorm aan de manier waarop zorg wordt verleend in de toekomst en realiseren we betere behandelresultaten en duurzame zorgsystemen.’ 

Roche

Roche Diabetes Care ontwikkelt bloedglucosemeters en levert diabetesmanagementsystemen en -diensten. Het is een onderdeel van het Zwitserse Roche Diagnostics. Dat bedrijf is in 1896 opgericht en ontwikkelt medicijnen voor oncologie, immunologie, infectieziekten, oogheelkunde en ziekten van het centrale zenuwstelsel.

Het biotechbedrijf is actief in meer dan honderd landen en heeft ruim negentigduizend medewerkers in dienst. De Nederlandse kantoren zijn gevestigd in Almere en Woerden. In België beschikt het over 150 medewerkers, verspreid over kantoren in Vilvoorde en Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-26T10:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.