UgenTec verkent nieuwe markten via EU-fonds

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

UgenTec uit Hasselt ontvangt vijftigduizend euro via het Europese Horizon 2020-fonds. Dat is een financieringsfonds voor kmo’s. Het zet de financiering in om nieuwe markten buiten klinische diagnostiek te betreden.

UgenTec richt zich op de klinische diagnostiek. De FastFinder-software gebruikt kunstmatige intelligentie om dna-data te analyseren. Het gaat de investering van het European Horizon 2020-fonds gebruiken om nieuwe markten te verkennen, zoals de dierengezondheid en farmacie.

De Europese subsidie is opgericht in drie fases. UgenTec bevindt zich nu in de eerste fase, waarbij het vijftigduizend euro ontvangt. Het komt ook al gelijk in aanmerking voor de tweede fase, waarbij de financiering kan oplopen tot 2,5 miljoen euro. Tot slot is er nog een derde fase, waarbij het Europese fonds voornamelijk ondersteuning biedt voor commercialisatie.

UgenTec

UgenTec is in 2014 opgericht door Tom Martens en Wouter Uten als spin-off van de KU Leuven. Het heeft in de afgelopen jaren al in totaal 3,45 miljoen euro aan subsidie opgehaald. Zo haalde het Hasseltse bedrijf, gevestigd op de Corda Campus, in 2015 al 1,4 miljoen euro op. Vorig jaar kwam daar nog eens ruim twee miljoen bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-14T10:21:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.