Noaber Ventures helpt Ambient Clinical Analytics

Amerikaanse klinisch beslissingsondersteunende software komt naar Europa

Dit artikel delen:

Ambient Clinical Analytics, een Amerikaanse leverancier van software voor patiëntmonitoring, heeft 1,5 miljoen dollar extra financiering ontvangen van een groep investeerders waaronder Noaber Ventures. Dit is de investeringstak van de Noaber Foundation uit Lunteren en is de eerste Europese investeerder die geld steekt in deze startup. Met de extra financiering wil Ambient Clinical Analytics uitbreiden in Europa.

Ambient Clinical Analytics is een medisch spin-off bedrijf van het Amerikaanse Mayo Clinic, een Amerikaanse instituut voor verbetering van zorgprocessen. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door de huidige directeur Allen Berning en vijf medische specialisten van de Mayo Clinic. Onder de merknaam Aware biedt het bedrijf een softwareportfolio voor patiëntmonitoring aan, middels een licentieovereenkomst vanuit de Mayo Clinic. Het softwareplatform gebruikt algoritmes die data uit ziekenhuissystemen analyseren, waarna deze analyses aan medisch specialisten worden getoond. Die zijn daardoor beter in staat zijn om tot een goede besluitvorming te komen. 

De klinisch beslissingsondersteunende software vermindert informatieoverbelasting doordat het geautomatiseerd data kan filteren op relevante patiëntgegevens waarbij bruikbare informatie aan medisch specialisten wordt aangeboden. De software wordt gebruikt op de intensive care afdeling, spoedeisende hulp en overige kritische ziekenhuisafdelingen.

Het bedrijf heeft recent diverse distributieovereenkomsten gesloten, onder meer met Bring Spring Meehealth uit China, om meer patiënten te bereiken. De extra financiering van Noaber Ventures wordt gebruikt om uit te breiden op het Europese continent.

De investering van Noaber Ventures maakt deel uit van een aanvullende financiering op een Series A-investeringsronde van vorig jaar. Van de extra 1,5 miljoen dollar voor de Europese expansie komt een groot deel van Noaber Ventures, zegt een woordvoerder. Van de huidige investeerders hebben Social Capital, Bluestem Capital en Mayo Clinic ook een duit in het zakje gedaan.

Noaber Ventures

Noaber Ventures is de investeringstak van de Noaber Foundation, een stichting met de missie om veranderingen in de gezondheidszorg te stimuleren en de gezondheid van mensen te verbeteren. De investeringsactiviteiten zijn gericht op digitale gezondheidsoplossingen. Oprichter van de stichting is Paul Baan, oud-mede-eigenaar van softwarebedrijf Baan. Noaber Foundation richtte samen met de Mayo Clinic in 2006 Vitalhealth op; Philips nam deze aanbieder van e-zorgsoftware voor zelfmonitoring van chronische ziekten eind 2017 over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-19T09:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.