Zivver tekent eerste Belgische klanten op

Dit artikel delen:
België en Nederland

De Amsterdamse startup Zivver trekt de landgrens over. Het tekent zijn eerste klanten in België op. Het gaat om het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Groeninge uit Kortrijk en AZ Jan Palfijn uit Gent. Zij nemen de Zivver’s oplossing in gebruik om veilig patiëntgegevens met andere zorgverstrekkers te delen, bijvoorbeeld via e-mail. De implementaties worden naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar afgerond.

Zivver, opgericht in 2015, biedt naar eigen zeggen veilig e-mailen, chatten en bestanden delen met andere zorgverstrekkers. Het zegt dat een kwart van de Nederlandse ziekenhuizen gebruik maakt van de oplossing. Het besloot daarom in het tweede kwartaal van dit jaar om in België te starten. Het zegt nu met AZ Groeninge en AZ Jan Palfijn de eerste Belgische klanten te hebben gevonden en daarnaast nog vijftien offertes open te hebben staan.

Beide ziekenhuizen hebben momenteel nog geen extra beveiliging voor communicatie met gevoelige informatie richting patiënten, collega-instellingen en/of andere stakeholders. Met de oplossing van Zivver willen ze hier een beveiliginglaag aan toevoegen.

De software van Zivver controleert ook of het logisch is om dit type inhoud naar de gekozen ontvanger te sturen. Zo nodig stelt het systeem voor om het bericht aan te passen of extra beveiliging toe te passen. Daarnaast zijn bestanden versleuteld en middels twee-factor-authenticatie alleen toegankelijk voor de verzender en ontvanger. Zivver claimt dat gebruikers bij een vergissing de toegang tot het bericht kan worden ingetrokken.

Bovendien worden logs gecreëerd met informatie over wie, wanneer toegang tot het bericht had. Dit stelt gebruikers in staat om melding te maken in het kader van de AVG.

Beide ziekenhuizen zijn nu bezig met de voorbereidingen voor implementatie en verwachten in het vierde kwartaal van 2018 live te gaan.

Ziekenhuizen

Het Jan Palfijnziekenhuis is een middelgrote zorgverstrekker in Gent en de ruimere Oost-Vlaamse regio. Het telt 526 bedden, heeft meer dan duizend personeelsleden en ruim 140 artsen in dienst.

AZ Groeninge opende in 2017 een nieuwe locatie aan de Kennedylaan in Kortrijk. Deze telt ruim duizend bedden. Het ziekenhuis is lid van het ziekenhuisnetwerk E17.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-24T11:20:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.