Innovationquarter investeert 5 miljoen in Ortec

Dit artikel delen:
zelfzorg ehealth medicijn

De Zuid-Hollandse investeerder Innovationquarter investeert vijf miljoen euro in Ortec. Dat bedrijf uit Zoetermeer biedt data-analysesoftware aan zorginstellingen. Via de investering wil Ortec zijn bestaande zorgactiviteiten versneld laten doorgroeien.

Ortec biedt wiskundige optimalisatiesoftware en advanced analytics. Het verwacht dat data-gedreven-oplossingen de problemen in de zorgsector, zoals het personeelstekort, het hoofd kunnen bieden. Software kan de patiëntstroom gelijkmatiger door het ziekenhuis geleiden en de werklast onder zorgprofessionals beter verdelen, waarmee instellingen als geheel beter functioneren. Ook moet inzicht in de relevante (patiënt)gegevens helpen om de patiënt, de behandelend arts en de gehele zorgketen zo goed mogelijk te adviseren.

De investering van vijf miljoen euro van Innovationquarter maakt het voor Otrec mogelijk nieuwe initiatieven in de zorg te laten groeien. Het Zoetermeerse bedrijf wil dat eerst in Nederland doen en op den duur op wereldwijd niveau uitbreiden. ‘We zijn al jaren actief in planningssoftware in de zorg. Met de investering willen we dit uitbreiden naar integraal capaciteitsmanagement, ondersteuning in klinische besluitvorming, geavanceerde data-oplossingen voor onderzoek en de integratie van de communicatie met patiënten en medewerkers’, zegt Menno Brandjes, directeur Ortec Healthcare.

‘Innovationquarter gaat haar netwerk en organisatie inzetten om de groei van Ortec te versnellen’, legt Francis Quint, hoofd Innovationquarter Capital, uit. ‘Niet alleen door de verbinding met onze aandeelhouders, zoals de regionale academische ziekenhuizen, maar ook door de inzet van de zorgexperts vanuit ons businessdevelopment-team. Tevens zetten we met deze investering in Ortec een verdere stap in de verbreding van ons mkb-portfolio en onze rol als lifecycle-investeerder in de regio.’

Ortec heeft zijn hoofdkantoor in Zoetermeer. De organisatie heeft in totaal zo’n duizend medewerkers in dienst verspreid over dertien landen wereldwijd, waaronder het Belgische Boortmeerbeek. Innovationquarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-25T11:33:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.