Ruim vijf miljoen euro voor Gentse thuistest-startup

Dit artikel delen:
zelfzorg ehealth medicijn

Antelope DX, een spin-off van Universiteit Gent en biotechbedrijf MyCartis, ontvangt 5,1 miljoen euro van investeerders. Het bedrijf gaat het geld aanwenden voor de ontwikkeling van een diagnostisch platform dat het thuistesten op aandoeningen door consumenten moet vereenvoudigen.

De makers van de Antelope-technologie willen het niveau van een klinisch laboratorium combineren met het gebruiksgemak van een zwangerschapstest. Ook de prijs moet betaalbaar zijn voor consumenten. Het platform is ontwikkeld op basis van innovatieve lab-on-chip-technologie die toelaat om snel en accuraat testen uit te voeren, op om het even welk (vloeibaar) staal zonder staalvoorbereiding of complexe handelingen, zo meldt de Gentse universiteit op zijn site.

Ook stelt ze dat de investering afkomstig is van een consortium van investeerders, waaronder RMM (Rudi Marien), en Saffelberg (Jos Sluys), samen met anonieme business angels.

Soa- en infectietesten

"De Antelope-technologie is het resultaat van tien jaar onderzoek aan de fotonica-onderzoeksgroep van de UGent"

De eerste test in ontwikkeling betreft een thuistest, die twee van de meest voorkomende soa’s zoals chlamydia en gonorroe kan detecteren in urine. De tweede test heeft als doel om bij patiënten, met tekenen van infectie, de aanwezigheid van bacteriële merkers te detecteren in een bloedstaal, en zo artsen en andere gezondheidsbeoefenaars te ondersteunen in het al dan niet toedienen van antibiotica.

De Antelope-technologie is het resultaat van tien jaar onderzoek aan de fotonica-onderzoeksgroep van de UGent. Sinds midden vorig jaar heeft biotechbedrijf MyCartis de technologie verder ontwikkeld. MyCartis brengt dit bedrijfsonderdeel nu onder in Antelope Dx, dat wordt opgericht als spin-off van UGent en MyCartis.

Antelope DX is gevestigd in de zogenaamde Bioscape-incubator in Gent-Zwijnaarde en stelt ongeveer vijftien mensen te werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-26T10:17:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.