Jane laat ouderen langer thuis wonen

Bankverzekeraar Belfius en Boston Consulting financieren ai-startup

Dit artikel delen:

De Brusselse startup Jane heeft een thuiszorgoplossing dat kunstmatige intelligentie (ai) gebruikt om alleenstaande senioren langer en veiliger thuis te laten wonen. Bankverzekeraar Belfius Insurance heeft als hoofdaandeelhouder het product gefinancierd en in de markt gezet. Ook de investeringsmaatschappij Boston Consulting Group Digital Ventures is betrokken bij het bedrijf.

Jane biedt een kit van bewegings-/temperatuurdetectoren en brengt de dagelijkse routines en gewoonten van senioren in kaart. Met behulp van kunstmatige intelligentie (ai) kan de oplossing afwijkingen, en daarmee potentiële incidenten, opmerken. Vervolgens brengt Jane de naaste familieleden via een mobiele applicatie op de hoogte van zo’n afwijking.

Ook kunnen familieleden gepersonaliseerde alerts ontvangen, zoals een melding wanneer er in het midden van de nacht abnormale beweging in huis wordt waargenomen. Verder bevat het pakket drie manuele alarmknoppen.

De Jane-kit van de sensoren bedraagt 319 euro. Gebruikers betalen aanvullend abonnementskosten van 14,95 euro per maand. Bovendien kan de senior voor 4,95 euro per maand 24/7 via een noodknop een alarmcentrale contacteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-12T10:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.