Ai-modellen leren hersentumoren te herkennen

Dit artikel delen:

Een groep van 29 internationale zorg- en onderzoeksinstellingen, waaronder het Erasmus MC in Rotterdam, gaan ai (artificial intelligence)-modellen trainen op het identificeren van hersentumoren. Dit gebeurt met een technologie die de privacy waarborgt, genaamd federated learning. Dit is een gedistribueerde machine-learning-benadering waarmee organisaties kunnen samenwerken aan deep-learning-projecten zonder patiëntdata te delen.

Het samenwerkingsverband wordt geleid door Penn Medicine, onderdeel van de Universiteit van Pennsylvania. Het nieuwe onderzoek zal gebruikmaken van Intel-software en -hardware om federated learning te implementeren op een manier die zowel het model als de data extra privacybescherming biedt.

Het trainen van modellen voor machine learning vereist grote hoeveelheden gevarieerde data. Veel meer data zijn nodig dan waarover elke aparte instelling beschikt. De samenwerking geeft medische onderzoekers toegang tot veel grotere hoeveelheden data uit de gezondheidszorg, terwijl de beveiliging van die data wordt gewaarborgd

Dit jaar begint de groep met het ontwikkelen van algoritmen die hersentumoren identificeren uit een sterk uitgebreide versie van de International Brain Tumor Segmentation (BraTS) challenge-dataset. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-12T12:19:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.