Cognizant bouwt apps voor Philips Healthsuite

Dit artikel delen:

De Amerikaanse ict-dienstverlener Cognizant gaat zorgtoepassingen ontwikkelen, implementeren en beheren in de Healthsuite van Philips. Dat is een verzameling cloudgebaseerde applicaties voor zorgverleners. In het modulaire platform worden onder meer belangrijke medische gegevens opgeslagen en geanalyseerd. Ook worden ai-toepassingen ingezet. De partijen maakten de samenwerking vandaag bekend.

De samenwerking moet zorginstanties en farmaceutische bedrijven in staat stellen de patiëntenzorg te verbeteren en klinische experimenten te versnellen. Philips ontwikkelde daartoe sinds 2016 een modulair platform van op maat gemaakte toepassingen.

Inmiddels bestaat de Healthsuite uit meer dan honderd soorten medische systemen en zijn er ruim 145 miljard klinische afbeeldingen gearchiveerd. Het platform voorziet volgens Philips in interoperabiliteit, connectiviteit en compliance. Het is gebouwd in de cloud van Amazon Web Services (AWS).

Data-analyses

Cognizant gaat nieuwe zorgtoepassingen voor het cloudplatform ontwikkelen. Dat worden aanpasbare en schaalbare applicaties voor data-analyse. Die moeten zowel gebruiksvriendelijk zijn voor patiënten en zorgverleners. Relevante data komen bij de juiste ontvanger terecht. Dit maakt het mogelijk om patiënten buiten de traditionele zorgomgeving te monitoren en te informeren over hun gezondheid. Daarmee springen Philips en Cognizant in op de trend waarin zorg vaker op afstand wordt gemonitord in de thuisomgeving van de patiënt. 

Het is de bedoeling dat de toepassingen van Cognizant ook inzicht bieden aan fabrikanten van geneesmiddelen en medische apparaten. Zij kunnen daarmee betere beslissingen nemen over klinische ontwikkelingen en sneller nieuwe oplossingen voor patiënten ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-09T16:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.