Versmelting labsoftware: CliniSys, Horizon én Sunquest

Dit artikel delen:

CliniSys, de Brits-Belgische leverancier van informatiesystemen voor laboratoria en diagnostiek, neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Horizon Lab Systems over én gaat samen met zusterbedrijf Sunquest Information Systems. Door deze krachtenbundeling ontstaat in deze markt een van 's werelds grootste spelers die ook buiten de klinische laboratoria actief is.

CliniSys, met hoofdkantoren in Chertsey (Verenigd Koninkrijk) en Tucson (Arizona, Verenigde Staten) is een leverancier van laboratoriuminformatiesystemen, applicaties voor orderinvoer en resultaatconsultatie, en volksgezondheidsoplossingen voor ziektebewaking en uitbraakbeheer in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf, van origine Brits, is al veertig jaar actief en bedient met zijn software zo'n drieduizend laboratoria in 34 landen.

Een belangrijk onderdeel van de CliniSys Groep is het Belgische CliniSys Mips dat in Europa laboratoriumoplossingen levert. Het bedrijf uit Gent heeft tal van klanten in Benelux, waaronder AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, UGent, AZ Turnhout/Herentals, AZ Alma Eeklo, UCL Namen in België, Ikazia Ziekenhuis, LUMC, Parnassia Groep en Isala in Nederland en Ketterthill laboratoria in Luxemburg.

CliniSys richt zich tot nu toe op de klinische laboratoria, die onderzoek doen in opdracht van een medisch behandelaar. Met de overname van Horizon Lab Systems voegt het bedrijf cloudgebaseerde laboratoriumoplossingen en kennis en expertise op het gebied van milieu, waterkwaliteit, volksgezondheid, toxicologie en landbouw aan het portfolio toe. Horizon opereert in Noord-Amerika en Ierland.

Daarbovenop fuseert CliniSys met zijn Amerikaans zusterbedrijf Sunquest Information Systems. Dat is eveneens een aanbieder van laboratoriuminformatiesystemen, orderinvoer en resultaatconsultatie, actief in Noord-Amerika. Beide bedrijven zijn onderdeel van het Amerikaanse technologieconcern Roper.

Volksgezondheid

Door deze krachtenbundeling, die verder gaat onder de naam CliniSys, wordt zowel het portfolio als het geografisch bereik vergroot. De bedoeling is onder meer om de oplossingen van Horizon en Sunquest in de Europese Unie te verspreiden. Ook wil de gecombineerde groep nieuwe technologie  integreren, zoals geavanceerde analyse, kunstmatige intelligentie en machine learning. Op die manier wil CliniSys de laboratoriumprofessionals voorzien van betere diagnostische mogelijkheden en hulpmiddelen.

Volgens CliniSys is de nieuwe trend binnen de digitale diagnostiek en laboratoria om een bredere rol te spelen in de samenleving op het gebied van volksgezondheid. Volgens topman Michael Simpson kan het 'nieuwe' CliniSys 'organisaties en overheden op alle niveaus en in alle sectoren van het ecosysteem van de volksgezondheid oplossingen bieden om op populatieschaal de gezondheid te verbeteren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-19T12:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.