Main Capital investeert in zorgautomatiseerder Avinty

Dit artikel delen:

Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Avinty, een aanbieder van softwareoplossingen voor zorginstellingen en zorgprofessionals. De kapitaalsinjectie biedt Avinty slagkracht om te blijven innoveren.

Avinty, gevestigd in Oldenzaal, Veenendaal en Utrecht, is ruim vijfentwintig jaar actief in de zorgsector en ontwikkelt software die primaire en secundaire processen binnen zorginstellingen verbetert, samenwerking tussen betrokkenen faciliteert en zo de kwaliteit van zorgverlening verhoogt. In co-creatie met zorginstellingen ontwikkelt en implementeert Avinty elektronische patiëntendossiers (epd's) en e-health-oplossingen, aangevuld met data-analyse-tools en gebruiksvriendelijke mobiele applicaties.

Avinty levert software aan ruim vierhonderd klanten in de geestelijke gezondheidszorg, revalidatiezorg, jeugdzorg en gehandicaptenzorg in Nederland en België. Dagelijks maken meer dan 65.000 professionals in de zorg gebruik van de software. Het bedrijf is ontstaan uit het samengaan van de zorgautomatiseerders Impulse Info Systems, Nedercare en VIR e-Care Solutions die in de jaren 2016-2017 door investeerder Gilde Equity Management waren gekocht. Deze investeerder kiest nu voor een exit en verkoopt zijn aandelen door aan Main.

Main Capital Partners is een Nederlandse software-investeerder in de Benelux, de Duitstalige en Noordse regio en de Verenigde Staten.

Verdere ontwikkeling

Onno Verstegen, algemeen directeur Avinty: 'We zijn trots op de resultaten van Avinty dat in 2018 is ontstaan door een combinatie van verschillende gespecialiseerde softwarebedrijven voor de zorg. In de afgelopen periode heeft de groep ondernemers achter Avinty het ecosysteem verder uitgebouwd en een verschil gemaakt in het Nederlandse zorg- en ict-landschap. De geboekte resultaten zullen een verder vervolg krijgen door ons partnership met Main Capital Partners.'

Sjoerd Aarts, senior investment manager bij Main Capital: 'De zorg is een markt waarin in toenemende mate behoefte is aan het efficiënt en consistent verbeteren van de kwaliteit. Digitalisering biedt hierbij een concrete oplossing die zowel de kwaliteit als efficiëntie verhoogt. De software van Avinty is bedoeld ter ondersteuning van het zorgverleningsproces, waardoor meer tijd wordt vrijgemaakt voor zorgverleners, patiënten betere zorg ontvangen en kostendruk afneemt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T14:22:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.