Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Is data-explosie de volgende grote crisis?

Voorbereid zijn op de exponentiële groei van data

Toen we het jaar 2000 ingingen heerste er angst dat pc’s uit zouden vallen door de millennium bug, ook wel bekend als de Y2K bug. Onze wereld, die totaal afhankelijk is van computers, zou in chaos vervallen. Dat bleek achteraf storm in een glas water. Nu is er een nieuwe mogelijke crisis die we het hoofd moeten bieden: de exponentiele groei van data. Hoe moeten bedrijven, organisaties en mensen met de groei omgaan?

Het is noodzakelijk geworden dat de storagemogelijkheden zich ontwikkelen en efficiënter en veiliger worden. We hebben te maken met een massieve groei van data en dit zal doorzetten en mogelijk escaleren. Zeker waar het internet of things (IoT) om de hoek komt kijken waarbij allerlei apparaten kunnen worden voorzien van een sensor en internetverbinding. Op die manier kunnen ze nog meer data verzamelen. Recent heeft Gartner toegelicht dat de groei van IoT apparaten richting de 21 miljard gaat binnen de komende vier jaar.

Van traditioneel naar innovatief

Wat dit betekent is dat traditionele dataopslag nu echt tot het verleden behoort. Bedrijven kunnen simpelweg niet doorgaan op de oude manier die in de afgelopen twintig jaar geïmplementeerd is, of ze zullen altijd een stap achterlopen.

Bedrijven lopen al tegen een muur aan als vragen en initiatieven in de wacht staan door bestaande verouderde data opslag structuren die een upgrade nodig hebben. Dus, een verandering is onvermijdelijk omdat zowel de bronnen van waar de data afkomstig is als de volumes van de data vragen dat we afstand nemen van traditionele opslagoplossingen om nieuwe datamanagement filosofieën te omarmen.

Datamanagement-filosofie

Deze filosofie houdt in dat de datamanagement connectie los gaat staan van applicaties en media, zoals software gedefinieerde opslag de banden verbreekt tussen specifieke data en de hardware waarop deze is opgeslagen. Dit brengt voordelen met zich mee, zoals grotere operationele efficiëntie en lagere kosten in SAN- en NAS-omgevingen. Ook brengt deze filosofie flexibiliteit met zich mee voor data die in de cloud kan worden opgeslagen (publiek, privé of hybride) op flash, disk of tape of een combinatie van deze opties.

Als deze datamanagement-filosofie meegenomen wordt in de datamanagement architectuur zal dit zorgen voor de mogelijkheid om voorop te lopen en toekomstige uitdagingen voor het bedrijf het hoofd te kunnen bieden terwijl we van petabytes overgaan naar zettabytes data die opgeslagen en gemanaged moet worden.

Antwoord op overvloed

Het goede nieuws is dat organisaties nu aan de slag kunnen door de vijf voorwaarden voor een succesvolle datamanagementstrategie te bekijken en overwegen. Dit zijn de vijf voorwaarden voor succes:

  1. Geen disruptieve operaties starten - dat vermijdt downtime, waar we in onze informatie afhankelijke maatschappij maar moeilijk mee kunnen omgaan.
  2. Cloud integratie - dat is noodzakelijk en moet de standaard in opslag en datamanagement architectuur worden.
  3. Kosten efficiëntie.
  4. Prestatie - kan geadresseerd worden door flash architectuur te integreren.
  5. Automatisering - als de finale stap moet je dit overwegen door het hele bedrijf in te voeren, terwijl je alle bovenstaande componenten naadloos en ongeacht het type applicatie of hardware integreert. 

Geen actie is geen optie

Een ding wat organisaties zich niet kunnen veroorloven is om geen actie te ondernemen. Onder de controle van de Privacywet in België wordt de verantwoordelijkheid van organisaties zeker gesteld en individuele data verzamelt en bewaard. Als je daar de bedrijfsverplichtingen om nieuwe databronnen van nieuwe apparaten te verzamelen, op te slaan en te analyseren, bij optelt, heb je te maken met een explosie van vereisten vanuit een dataopslag perspectief.

Terwijl opslagoptimalisatie en efficiëntie door de meeste bedrijven geïdentificeerd en opgepakt zijn, gaat het dan meestal om de gestructureerde data omgeving en database optimalisatie. Dat is niet voldoende om de komende vijf jaar voorruit te kunnen als bedrijf, als je meeneemt dat ook de ongestructureerde data en video mee moeten worden genomen in de datamanagement oplossingen die bedrijven nodig hebben.

Maar, door gebruik te maken van de nieuwste opslag technologieën die beschikbaar zijn, hebben bedrijven de grootste kans dat hun toepassingen de data explosie die ons boven het hoofd hangt, aankunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T09:48:00.000Z Sven Schoenaerts


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.