Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Cloud start met automation-first-mentaliteit

Computable Expert

Vincent Calcagnile
VP of Sales EMEA, Coalesce.io. Expert van Computable voor de topics Business Analytics, Datamanagement en Big data.

Vind nog maar eens een organisatie die zijn systemen of infrastructuur niet (deels) in de cloud heeft ondergebracht. Of het nu gaat om efficiënte processen of kosten: wanneer u toekomstgericht en schaalbaar wilt opereren is ‘de cloud’ niet meer weg te denken. Sterker, meer bedrijven kijken eerst naar cloud-oplossingen voor ze andere it-investeringen doen. Automatisering speelt een sleutelrol in het succes van zo'n cloud-first-strategie.

Omschakelen naar een cloud-first-strategie is een slimme zet voor bedrijven die hun processen willen moderniseren en data maximaal willen benutten. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de organisatie. Dit vraagt om aandacht voor de bedrijfsvisie én de mensen. Een dergelijke digitale transformatie brengt nieuwe manieren van werken met zich mee en heeft daarmee onvermijdelijk impact op de bedrijfscultuur. Om de flexibiliteit en schaalbaarheid van de inrichting en processen te optimaliseren, is daarnaast een langetermijnvisie in relatie tot automatisering eveneens onmisbaar.

Voor it-afdelingen waar de normale gang van zaken is om handmatig systemen in te richten, licenties te beheren of patches en product upgrades uit te voeren, is het al snel een stap te ver om het beheer uit handen te geven. Op weg naar een cloud-first-operatie zou een ‘automation-first-mentaliteit’ daarom voor hen een logisch tussenstation zijn.

Handmatige taken automatiseren

Bij een automation-first-aanpak wordt gekeken welke processen zijn te automatiseren, bijvoorbeeld in het kader van dataverzameling of analyses. Dit betekent niet per definitie dat automatisering werk van mensen overneemt. Vaak speelt automatisering een belangrijke rol bij het ondersteunen van medewerkers door hen van repetitieve of tijdrovende activiteiten te ontlasten en ze daarmee ruimte te geven om echt waarde toe te voegen. Bijvoorbeeld op het gebied van innovatie en creatie. Het is raadzaam om gezamenlijk frustrerende processen te identificeren die wellicht voor automatisering in aanmerking komen. Mensen hebben altijd al een beroep gedaan op machines om hun fysieke werk te verlichten. Automatisering maakt arbeidsintensieve handmatige digitale processen lichter. 

Door handmatige taken te automatiseren, krijgen medewerkers ruimte om nieuwe dingen te creëren en tijdig te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. De schaalbaarheid en flexibiliteit van een cloudgebaseerde infrastructuur, gecombineerd met geautomatiseerde onderliggende processen, zorgen ervoor dat organisaties optimaal voorbereid zijn op een onbekende toekomst. Of dit nu gaat om een breder of complexer aanbod van cloud-omgevingen, of bredere marktontwikkelingen. Het concurrerend vermogen van organisaties hangt nauw samen met een strategie waarin cloud én automatisering optimaal ingebed zijn in de bedrijfscultuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-20T14:31:00.000Z Vincent Calcagnile


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.