Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Zo kies je de juiste softwarepartner

Dit artikel delen:

Computable.be Expert

Jeroen Persyn
Marketing/PR-manager. Expert van Computable.be voor de topics ERP, CRM en Internet.

Het kiezen van een nieuwe software, zoals een nieuw erp-systeem of crm-software, is een lastige taak. Er zijn vele zaken af te wegen doorheen het ganse selectietraject. Vele selectiecriteria hebben betrekking op de software zelf en de nodige functionaliteiten maar houd ook rekening met uw verwachtingen omtrent uw toekomstige partner. De keuze voor de partner is minstens even belangrijk als de keuze voor de software die best bij uw bedrijf past.

Uw softwarepartner moeten samen met uw bedrijf het maximale uit de oplossing halen en zorgen voor kostenefficiëntie, productiviteitsstijging, betere analysemogelijkheden, enzovoort. Dat is wat u uiteindelijk verwacht van een it-investering.

Hierbij alvast vijf coherente criteria waarop u mogelijke softwarepartners kan beoordelen:

1. Kennis van industrie en bedrijfsleven

Spreek met de softwarepartner over uw industrie en uw (specifieke) bedrijfsprocessen. Mogelijks heeft uw bedrijf nood aan sectorspecifieke kennis en functionaliteit. Bespreek dit met de partner en luister naar hun aanpak en ervaring.

2. Ervaring

Het implementeren van bedrijfssoftware is een kunst en de ervaring van de partner maakt een groot verschil. Een stappenplan moet gevolgd worden met aandacht voor uw specifieke behoeften en noden. Samenwerken met ervaren consultants zal het stappenplan vlotter later verlopen. Kan de softwarepartner het juiste team leveren binnen een realistische tijdspanne?

3. Klantenportfolio

Succesvolle softwarepartners zullen u graag referenties voorleggen. Neem zeker contact met deze referenties om te luisteren naar hun ervaring met de partner en de software. Vraag hierbij naar positieve en eventueel negatieve elementen.

4. Certificaten en erkenningen

De meeste softwarepartners werken hard om hun status van uitmuntende softwareleverancier te behalen. Vraag een partner of hij in het bezit is van bepaalde erkenningen. Is de partner Gold of Silver partner? Is de partner in het bezit van een kwaliteitslabel? 

5. Visie op bedrijfsvoering

Ligt uw visie in dezelfde lijn als die van de partner? Kan de partner continuïteit waarborgen? Kan de partner stabiele resultaten voorleggen? De selectie van een bepaalde software houdt een langetermijnrelatie in met de aanbieder. Een overeenstemmende bedrijfscultuur en het geloof in de aanpak en mensen van de partner zijn belangrijke zaken.

U moet zelf als bedrijf intern bepalen welke (bijkomende) criteria voor u belangrijk zijn. Denk na over criteria met betrekking tot de toekomstige software en met betrekking tot de partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-16T12:14:00.000Z Jeroen Persyn


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.