Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Flexibiliteit leidend bij nieuwe erp-software

Computable 100

Dit artikel delen:

Het afgelopen jaar is te zien als de definitieve doorbraak voor een nieuwe generatie erp-oplossingen. Die laten zich kenmerken door een overzichtelijk design en een intuïtieve gebruikerservaring.

Moderne erp-oplossingen beantwoorden daarnaast aan de vraag naar meer flexibiliteit doordat ze de facto standaard als cloudapplicaties geleverd worden, mobiel toegankelijk zijn en voorzien van diverse vormen van geautomatiseerde intelligentie.

De groeiende adoptie van cloud is al langere tijd gaande. Het feit dat het cloudoplossingen zijn, is al bijna een decennium lang het meest gebruikte verkoopargument voor moderne platforms. Maar dit jaar zullen zelfs de meest terughoudende zakelijke leiders overtuigd zijn van de meerwaarde van een cloud-erp. Gedurende dit jaar, waarin miljoenen werknemers ineens niet meer op kantoor mochten werken, zijn de voordelen van altijd beschikbare, internet-toegankelijke businessmanagementsystemen pas echt tastbaar geworden.

Tegelijkertijd zijn organisaties meer gegevens gaan gebruiken om een beter en diepgaander inzicht te krijgen in hun klanten en hoe ze hun activiteiten en marketing hierop af kunnen stemmen. Het heeft daarom geen zin meer om die gegevens in een afgebakende omgeving te bewaren. Informatie die traditioneel gezien uitsluitend in het erp werd ondergebracht, blijkt nu bijvoorbeeld een nuttige aanvulling op gegevens uit het crm. En beide systemen kunnen gecombineerd meer inzichten bevatten die bijvoorbeeld weer nuttig kunnen zijn voor marketingactiviteiten.

Marktbehoefte

"De vraag neemt toe naar industrie-specifieke oplossingen"

Er tekenen zich wel steeds duidelijkere verschillen af in de manier waarop erp-aanbieders deze veranderende marktbehoefte proberen te vervullen. Aan de ene kant bestaan er leveranciers die kiezen voor een one-size-fits-all-erp, voortbordurend op het idee dat het van oudsher een losstaande applicatie is. Hoewel deze aanbieders onderkennen dat een next-gen-erp steeds meer het belangrijkste softwarepakket van de organisatie wordt, toch schieten ze tekort in de vraag naar flexibiliteit. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen met andere softwaresystemen, zoals warehouse management, crm, track & trace of transport.

De komende maanden zullen bedrijven die op zoek zijn naar een nieuw erp-systeem zich niet enkel meer richten op het systeem zelf, maar ook kijken hoe een erp-pakket past binnen de rest van de it-infrastructuur. Met andere woorden: de vraag neemt toe naar industrie-specifieke oplossingen. Daarmee lijkt het tijdperk van de generieke erp-oplossingen definitief voorbij, en breekt er een tijd aan waarin hypergespecialiseerde toepassingen, die individueel kunnen worden aangepast, het verschil gaan maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-07T15:35:00.000Z Kees van den Houten


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.