Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Visterin Fileert: Het rode huwelijk in it

Samenwerking Red Hat en Oracle op vraag van klant

In de it-sector duiken steeds vaker samenwerkingsverbanden op die tot voor kort onmogelijk waren. De zogenaamde red wedding tussen Oracle en Red Hat is daar een goed voorbeeld van. Hopelijk eindigt dit huwelijk beter dan dat in Games of Thrones.

In Games of Thrones is de befaamde aflevering met de red wedding een bloedbad dat (en nu duik even in de details) plaatsvond tijdens de Oorlog van de Vijf Koningen, en is gekonkelfoesd door Heer Walder Frey als wraak tegen Robb Stark.

De massamoord gebeurde op de bruiloft van Edmure Tully en Roslin Frey, en is volgens mij een van de meest memorabele gebeurtenissen uit de hele reeks. Typ ‘Red Wedding' in op Google en je vindt er alles over. Overigens heeft die aflevering een andere titel: The Rains of Castamere. Dat is de titel van een lied dat door de band op de bruiloft wordt gespeeld vlak voordat de slachting aanvangt.

Vaandel

"Of om het anders te zeggen: het oude Oracle zou dit niet hebben gedaan."

Maar we wijken af. Ik moest spontaan aan de red wedding denken toen ik hoorde over het nieuwe partnership Red Hat met Oracle, die allebei de kleur rood erg prominent in het vaandel dragen. Red Hat kondigde ook een samenwerking met SAP aan, maar met name Oracle en Red Hat lijken me vreemde bedpartners. Ze gaan elkaars toepassingen aanbieden in de markt.

Voor Oracle, dat in het verleden altijd sterk proprietary was met een eigen Linux-versie, lijkt me dit echt een verbazingwekkende aankondiging is. Of om het anders te zeggen: het oude Oracle zou dit niet hebben gedaan.

Maar bedrijven veranderen. Ook Microsoft kreeg volgens een analyse van Harvard Business Review de wind opnieuw in de zeilen omdat het zich meer ging openstellen naar andere. Overigens werken Oracle en Microsoft intussen ook nauw samen.

Messen

De klant is koning. Voor Oracle gaat het erom om klanten keuze te bieden. En hierdoor kunnen klanten hun Red Hat-workloads naar Oracle brengen. Voor Red Hat, en dus IBM dat eigenaar is van Red Hat, betekent het extra klanten, want een extra ondersteunde cloud.

Het is opmerkelijk hoe in it bedrijven, zoals Oracle en Red Hat, die voorheen haast met getrokken messen tegenover elkaar stonden, plots in elkaars armen vallen. Ook hier is de vergelijking met Games of Thrones dus niet ver weg. Al hopen we natuurlijk dat hun huwelijk minder bloedig wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-23T11:02:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.