Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘SSD krijgt doorbraak door M.2’

SSD

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de snelle storage van ssd’s (solid state drives), die nu pas tot hun recht kunnen komen

Flash-storage is op zich niet nieuw en ook de uiting in de vorm van ssd’s (solid state drives) is geen gloednieuwe technologie. Dankzij prijsdalingen - tegelijk met capaciteitsverhogingen, nu met 16TB in zicht - zijn ssd’s nu bezig aan een opmars in de it-markt. De ware doorbraak komt echter nu in zicht, met de snellere aansluiting van deze opslagstations op M.2-aansluitingen.
De relatieve flessenhals van de oudere sata-standaard wordt hiermee vervangen. De meeste ssd’s van de afgelopen jaren zijn intern namelijk sneller dan de externe sata-aansluiting waarmee ze zijn verbonden. Drives van flash-geheugenchips met M.2-connectors zitten met die veelzijdige aansluiting directer op de pci express-backbone van computers en halen daarmee nieuwe snelheidsrecords. Dit kan ssd’s breed laten doorbreken. Wat vind jij?
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-23T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.