Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Interne middelen inzetten om in de cloud te slagen

Dit artikel delen:

Computable Expert

Kamini Aisola MBA
Country Manager Benelux, Amazon Web Services. Expert van Computable voor de topics Management, Cloud Computing en Digital Innovation.

Veel managers vinden dat cloudvaardigheden binnen hun organisatie ontbreken en dit noemen zij als eerste obstakel wanneer het gaat over de voortgang van hun digitale transformatieprojecten. Ze worden geconfronteerd met een explosieve vraag naar cloudtalent en worstelen daarom met het rekruteren van extern talent.

Organisaties hebben medewerkers met diepgaande kennis van de activiteiten en de bedrijfscultuur. Maar wat als leidinggevenden er de voorkeur aan geven de vaardigheden van hun werknemers te upgraden om ze volledig te integreren in hun cloudmigratie-strategie? Wat zijn de belangrijkste stappen die moeten worden gezet?

Bedrijven hebben al talenten. Zij missen alleen de technologische expertise die specifiek nodig is voor de cloud en om deze volledig te kunnen integreren in digitale transformatieprojecten. Om werknemers op te leiden, kunnen it-teams dus beginnen met het aanbieden van fundamentele technische cursussen. Daaropvolgend zullen zij de mogelijkheid krijgen om meer geavanceerde cursussen te volgen. Devops-achtige praktijken, die tot doel hebben de samenwerking tussen development teams en operationele medewerkers te vergemakkelijken, zijn ook vectoren van een cloudcultuur. Ze maken interne verspreiding van ‘best practices’, werkomgevingen en geschikte bestuursmodellen mogelijk.

Deze trainingen zijn essentieel voor bedrijven en zijn daardoor dan ook geweldige kansen voor medewerkers. Deze laatste profiteren immers vaak van een hernieuwde motivatie die wordt gecreëerd door de ontdekking van nieuwe technologieën en nieuwe manieren van werken. Ze vinden het daarom leuk om deel te nemen aan deze trainingen, die ook nieuwe perspectieven bieden voor ontwikkeling en de toekomst.

Profiteer van cloud-ecosysteem

"Partnerecosysteem van een cloudprovider is van onschatbare waarde voor snel veranderend bedrijf"

Naast het probleem van training, hebben organisaties de mogelijkheid om in elke fase van hun migratie ondersteund te worden door hun cloudprovider en zijn partners. Deze laatste bieden managers middelen variërend van toegang tot getuigenissen van klanten tot de mogelijkheid om rechtstreeks met hen te praten. Ze bieden ook workshops en conferenties om bedrijven te helpen sneller en efficiënter te bewegen in hun transitieproject in de cloud.

Het partnerecosysteem van een cloudprovider is van onschatbare waarde voor een snel veranderend bedrijf. De kracht ligt in het vermogen om organisaties te voorzien van specifieke technische tools, maar ook om een ​​grootschalige migratie te implementeren of te ondersteunen. Het kan hen zelfs helpen de essentiële rollen en expertise te identificeren die ze nodig hebben om hun strategie uit te voeren. Sommige leveranciers hebben ook een adoptieproces in de cloud ontwikkeld dat gratis beschikbaar is voor alle organisaties die willen transformeren.

Beyond training: experimenteren

Door werknemers een concrete kans te bieden om een ​​taak uit te voeren die logisch is in relatie tot de cloudstrategie van het bedrijf, wordt de opleiding voltooid door het experiment. Het kan gaan over het maken van een website, het hosten van een samenwerkingsapplicatie of zelfs het bouwen van iets tastbaars dat past bij de huidige missies van de teams en kijken wat er aan de hand is. Zo ontstaan ​​er al binnen korte tijd verrassende en inventieve oplossingen. Deze concrete ervaringen kunnen cruciaal zijn om het bedrijf vooruit te helpen in een transformatieproject in de cloud.

Door een benadering te volgen die is gebaseerd op training en experimenten, geholpen door hun cloudprovider en haar partners, zullen organisaties gegarandeerd snel en op tijd profiteren van de voordelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-26T13:22:00.000Z Kamini Aisola


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.