Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Dataveiligheid met cloud-first back-up

Dit artikel delen:

Een steeds groter wordend gedeelte van het mkb wordt geconfronteerd met de uitdaging snel hun strategie voor data management en business continuity aan te passen. Voor velen fungeren legacy-systemen als wegversperringen. Tape-gebaseerde back-up oplossingen zijn nog steeds op grote schaal in gebruik en een keer per week worden deze tapes verplaatst naar een veilige externe locatie.

Voor veel managers geeft deze strategie gemoedsrust en volgt deze het beleid voor dataveiligheid. Echter, deze strategie geeft niet de benodigde mate van veiligheid die bedrijfskritische data nodig hebben. Het is simpelweg niet meer de meest effectieve oplossing om the job done te krijgen. 

In maart 2015 publiceerde IDC een studie over de implementatie van business continuity-oplossingen van zevenhonderd bedrijven. De resultaten toonden aan dat het mkb al verschillende werkwijzen en strategieën hanteert voor backup en herstel. Bijna 65 procent van de organisaties beveiligt hun back-up op tape of disk, ongeveer 58 procent vertrouwt op de meer moderne methode van data replicatie, zoals incremental forever of snapshots met ondersteuning voor hot failover. 30 procent gebruikt al cloud om een ​​back-up van hun gegevens te maken.

De resultaten tonen ook aan dat bedrijven gebruikmaken van maximaal vier oplossingen voor business continuity. Desondanks is 81 procent van de bedrijven van plan om hun bestaande systemen de komende een tot twee jaar te verbeteren.

Kosten traditionele back-up

Bedrijven erkennen het belang van data en de grote afhankelijkheid van it-systemen.76 procent van de respondenten noemt het risico van it-downtime als de primaire drijfveer voor extra investeringen in dataveiligheid. De kosten van een it-storing wordt geschat op maximaal 25.000 dollar per uur . Voor het MKB kunnen deze kosten zeer schadelijk zijn.

Hoewel een gedeelte van de it-managers de voordelen heeft erkend en geïdentificeerd van cloud voor back-up, gebruikt de meerderheid nog steeds traditionele back-up-methodes. Er zijn talrijke voordelen van back-up as a service (BaaS): data worden opgeslagen buiten het datacenter, waardoor de veiligheid van data toeneemt. Eigen middelen, it-systemen en goed betaalde it-professionals zijn minder betrokken bij het proces van het opslaan van gegevens. En, misschien wel het allerbelangrijkste voor het mkb, de cloud biedt schaalbare middelen zodat it-managers zich geen zorgen hoeven te maken over hun eigen datagroei.

Nieuwe mindset nodig

Om de steeds groeiende stroom van data te beheren, heeft het mkb een lange-termijn back-up-strategie nodig, met oplossingen die meegroeien met de groei van hun bedrijf. De integratie van cloud-technologieën, zoals BaaS in de eigen it-infrastructuur is de eerste belangrijke stap in de verbetering van databeveiliging. Hierbij wordt een back-up opgeslagen bij de dienstverlener. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat u voldoet aan het interne en externe beleid van dataveiligheid. Dit laat ook snel en veilig herstel van data toe in het geval van dataverlies. Niet alleen verbetert dit zakelijke efficiëntie, het stroomlijnt de dagelijkse routines van in-house it-teams, het verlicht hen van de dagelijkse werkdruk en het maakt tijd vrij voor strategische it-projecten. Dit stelt hen in staat effectiever de algehele bedrijfsstrategie te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-15T11:45:00.000Z Sven Schoenaerts


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.