Filmlopers in straatbeeld?

Mobiele datakluis van RNT biedt tot 140 TB aan opslagruimte

Dit artikel delen:

Geldlopers hebben we allemaal wel eens gezien; binnenkort kunnen we in het straatbeeld ook filmlopers ontwaren. Mensen die grote hoeveelheden data transporteren in een robuust, schokbestendig en waterbestendig opslagapparaat dat afhankelijk van de behoefte 28, 56, 84 of 140 TB aan opslagcapaciteit heeft.

Ruw materiaal en gedeeltelijk geproduceerde video's moeten soms grote afstanden overbruggen om postproductieteams of studiomanagers te bereiken voor verdere bewerking of beoordeling. RNT heeft hiervoor de Hibagon Mobile Data Safe ontwikkeld. In de draagbare kluis zijn de gegevens versleuteld en blijven ze gedurende de gehele reis veilig.

Veel postproductiestudio's gebruiken ftp om mediabestanden over te zetten. Ftp heeft echter aanzienlijke beperkingen met een onhoudbaar hoog percentage mislukkingen, te trage bestandsoverdrachten en beveiligingsproblemen. De draagbare safe is een oplossing voor fysiek transport van de data.

Dit gepantserde opslagsysteem geeft de eigenaar altijd de volledige controle houden over de gegevens die op Hibagon zijn opgeslagen. Een slechte internetverbinding of dure overdrachtskosten zijn geen struikelblok meer. De data worden bovendien versleuteld. 

Noodsituatie

Toch is niet de entertainmentindustrie de enige die kan profiteren van de mobiele datakluis van RNT. Noodsituaties kunnen zich overal voordoen: wanneer zich een ramp voordoet, is snelle toegang tot bedrijfskritieke gegevens van vitaal belang. Of de lichten nu uit zijn door een ransomware-aanval of zware weersomstandigheden, met Hibagon kunnen essentiële gegevens in korte tijd worden hersteld naar een on-premise netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-04T17:06:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.