Edisons voor innovatie in it

Awards

Nee, dit gaat niet over muziekprijzen in Nederland. Er blijken namelijk sinds 1987 ook in de Verenigde Staten Edison Awards te worden uitgereikt, maar dan voor productinnovaties. Ook dit jaar zaten daar it-bedrijven tussen. Beide 'Edisons' zijn vernoemd naar uitvinder/ondernemer Thomas Alva Edison (1847-1931).

Zo riep een panel van drieduizend vooraanstaande zakenlieden uit de hele wereld het Amerikaans-Israëlische softwarebedrijf Semperis tot winnaar uit in de categorie Consumer Electronics & Information Technology, subcategorie datamanagement. Deze partner van Microsoft ontwikkelt software die bedrijven snel helpt te herstellen van een storing in het Active Directory. Semperis ADFR kan de herstelperiode tot negentig procent verminderen. De kosten van uitval van systemen worden daardoor beperkt.

De zilveren plak ging naar The Predictive Index, een leverancier van software voor talentontwikkeling. Deze PI Design-oplossing stimuleert dat in een directieteam alle neuzen dezelfde richting opgaan. Om de juiste mensen binnen te halen, moet eerst eenstemmigheid worden bereikt over de ondernemingsstrategie. PI Design zet als het ware een goed fundament neert voordat de bouw van het huis aanvangt.

Aanvalsplatform

Naast prijzen voor datamanagement werden ook prijzen voor datasecurity uitgedeeld. In die categorie won Randori Attack, software waarmee je kunt kijken hoe goed een organisatie bestand is tegen cyberaanvallen. Met dit geautomatiseerde aanvalsplatform kan je continu je eigen bedrijf aanvallen en zien waar de zwakke plekken zitten. Normaal is dit soort ‘red team testing’ erg kostbaar. De Amerikaanse startup Randori weet deze testmethode nu binnen het bereik van minder kapitaalkrachtige klanten te brengen.

De tweede plaats was voor Diligent met een pakket voor corporate governance. Bestuurders kunnen in een beveiligde omgeving gemakkelijk samenwerken, beslissen en communiceren. Diligent heeft in Amsterdam een kantoor voor de ondersteuning van klanten in de Benelux.

In de categorie Analysis & predictive models sleepte IBM een zilveren medaille in de wacht voor zijn IBM Watson Studio Desktop. De oplossing voorziet business-analisten en datawetenschappers een gestroomlijnde workflow voor data-analyses en ontwikkelmodellen binnen één beveiligde omgeving.

Vermeldenswaard is nog het Japanse ict-concern NEC. De tak Energy Solutions won brons in de categorie toegepaste technologie. De Battery Condition Annunciator-app helpt brandweerlieden veiligheidsproblemen in batterijopslagsystemen aan te pakken. Ze kunnen daarbij op veilige afstand blijven. De app vertelt de gebruiker precies wat de bron van het gevaar in de batterij is.

Voor alle prijzen, kijk hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-06T11:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.