Luchttaxi’s nemen mogelijk hoge vlucht

De Bell Nexus-luchttaxi is in 2023 realiteit.

Een vliegreis door de stad komt steeds dichterbij. Meerdere internationale partijen zijn bezig met de ontwikkeling van luchttaxi’s. Zo kondigde de Amerikaanse helikopterbouwer Bell Helicopter tijdens de Consumer Electronics Show (CES) de Bell Nexus aan, terwijl het Duitse Lilium aan de Lilium Jet werkt. Naar verluidt voeren de Zwitserse spoorwegen (Schweizerische Bundesbahnen, SSB) gesprekken met dat bedrijf om deze luchttaxi in gebruik te nemen.

Beide luchttaxi’s kunnen verticaal opstijgen en landen (vertical-takeoff-and-landing, afgekort vtol). De Bell Nexus, geschikt voor vier passagiers, is uitgerust met propellers die in de lucht kantelen waarna het vehikel zich horizontaal kan verplaatsen. Daarnaast is deze hybride-elektrisch.

Het voertuig van Lilium is volledig elektrisch. Deze beschikt over straalmotoren en welvingskleppen en kan vijf passagiers vervoeren.

Wanneer we de eerste commerciële vluchten kunnen verwachten? De organisaties beschikken al over een prototype en Bell Helicopters start volgend jaar met de eerste testvluchten op het Dallas/Fort Worth-vliegveld in Texas. De eerste klantritten staan bij de Amerikaanse organisatie voor 2023 op de planning. Het is niet bekend wanneer de Lilium Jet operationeel is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-22T10:56:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.